tirsdag 12. november 2013

Ovnsstekt kylling - Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.
Foto: Erik Hannemann
Hovedrett 

Tekst og foto henta frå: http://www.klikk.no/mat/spise/article824274.ece
Dette er den beste måten å helsteke en kylling på.
Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 230 grader.
Gni kyllingen inn med smøret. Ha på salt og pepper.
Del sitronen i båter og skvis to, tre av dem over kyllingen.
Knus hvitløkfeddet og ha det inn i kyllingen sammen med sitronbåtene og timian (og eventuelt estragon).
Ha kyllingen i en ildfast form med brystet opp. Sett den i den varme ovnen. Senk temperaturen til 190 grader etter 10-15 minutter.
La den steke 35-45 minutter til. Bruk en skje og øs over med jevne mellomrom.
La døren på ovnen stå på gløtt og la kyllingen hvile der i 15 minutter.
(Oppskriften er basert på Simons Hopkinsons oppskrift i boka "Roast Chicken and other Stories")

Til 4 porsjoner:
1 stk kylling
4 ss smør
1 stk sitron
1 kvast timian, estragon eller begge deler
1 fedd hvitløk
salt og pepper
Oppskriften er hentet fra: Klikk.no | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar