onsdag 7. desember 2011

Engelsk fruktkake

Engelsk fruktkake

Engelsk fruktkake (Foto: Ida Kjøstelsen/NRK)Et lag med melis strødd over gir fruktkaken et vinterlig preg.
Foto: Ida Kjøstelsen/NRK
Denne kaken trenger litt tid. Både til å lages og til å få hvile før den skal spises. Oppskriften får du fra Lise Finckenhagen i Nitimen.

Ingredienser

Dag 1

  • 2 dl korinter
  • 2,5 dl rosiner
  • 2,5 dl lyse rosiner eller tørkede aprikoser
  • 100 g cocktailbær, kan sløyfes
  • 1 dl konjakk eller brun rom

Dag 2

  • 180 g mykt smør
  • 180 g brunt sukker
  • 3 store egg
  • 220 g hvetemel
  • noen dråper vaniljeessens
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts malt nellik
  • 1/2 ts malt ingefær
  • 1 ts malt kanel
  • 100 g hakkede pecannøter, mandler, pistasjenøtter eller valnøtter
  • konjakk eller brun rom til dynking

Om oppskriften

  • Type:Søtt
  • Karakteristika:Kake
  • Opprinnelsesland:Storbritannia

Slik gjør du

Bruk en rund springform ca. 22 cm i diameter.
Dag 1
Bland sammen korinter, rosiner og lyse rosiner. Bruker du aprikoser må du skjære dem i små terninger. Hell over konjakk/rom, dekk til og la det marinere i ett døgn.
Dag 2
Pisk smør og sukker luftig. Tilsett noen dråper vaniljeessens og pisk inn ett og ett egg.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og krydder i en bolle. Bland frukt og nøtter inn i melet, og bland det hele inn i smørblandingen.

Kle en springform med bakepapir. Hell i røren og stek kaken ved 150 °C i ca 1 time og 30 minutter. Dekk til kaken med folie etter 1 time slik at den ikke blir for brun.
Avkjøl kaken i formen og dynk den gjerne med mere konjakk/rom. Pakk kaken godt inn og oppbevar den kjølig.


(Lise Finckenhagen i Nitimen)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar