Engelsk fruktkake

Foto: Ida Kjøstelsen/NRK
Ingredienser
Dag 1
- 2 dl korinter
- 2,5 dl rosiner
- 2,5 dl lyse rosiner eller tørkede aprikoser
- 100 g cocktailbær, kan sløyfes
- 1 dl konjakk eller brun rom
Dag 2
- 180 g mykt smør
- 180 g brunt sukker
- 3 store egg
- 220 g hvetemel
- noen dråper vaniljeessens
- 1 ts bakepulver
- 1/2 ts malt nellik
- 1/2 ts malt ingefær
- 1 ts malt kanel
- 100 g hakkede pecannøter, mandler, pistasjenøtter eller valnøtter
- konjakk eller brun rom til dynking
Om oppskriften
- Type:Søtt
- Karakteristika:Kake
- Opprinnelsesland:Storbritannia
Slik gjør du
Bruk en rund springform ca. 22 cm i diameter.Dag 1
Bland sammen korinter, rosiner og lyse rosiner. Bruker du aprikoser må du skjære dem i små terninger. Hell over konjakk/rom, dekk til og la det marinere i ett døgn.
Dag 2
Pisk smør og sukker luftig. Tilsett noen dråper vaniljeessens og pisk inn ett og ett egg.
Sikt sammen hvetemel, bakepulver og krydder i en bolle. Bland frukt og nøtter inn i melet, og bland det hele inn i smørblandingen.
Kle en springform med bakepapir. Hell i røren og stek kaken ved 150 °C i ca 1 time og 30 minutter. Dekk til kaken med folie etter 1 time slik at den ikke blir for brun.
Avkjøl kaken i formen og dynk den gjerne med mere konjakk/rom. Pakk kaken godt inn og oppbevar den kjølig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar