Wienerøyne
Disse lekre godbitene brukes av mange som julekaker. Sikt eventuelt over litt melis ved servering.

Ingredienser: 150 g smør, usaltet 350 g hvetemel 150 g melis 150 g nøtter 1 ts kanel, malt 1/2 ts bakepulver 2 egg 150 g ripsgelé | Framgangsmåte: Smuldre romtemperert smør og mel. Kna inn for hånd melis, malte nøtter, kanel, bakepulver og sammenvispede egg. Hvis du er i tidsnød, kan du lage deigen ferdig og oppbevare i plast i kjøleskap noen dager. Sikt ut melis på bakeunderlag. Kjevle ut deigen cirka 2 mm tykk. Det kan være lurt å klippe opp en plastpose og legge den over deigen når du kjevler. Stikk ut sirkler med sandkakeformer, eller bruk et glass. Stikk videre et lite hull i midten på halvparten av sirklene, på størrelse med en bruskork. Fyll: Smelt ripsgeléen over vannbad. Pensle alle de hele deigplatene med ripsgelé og dekk straks etterpå med deigplatene med hull i midten. Fyll også cirka 1 ts ripsgelé i åpningen. Pensle med sammenvispet eggeplomme. Stek ved 170 grader cirka 12 minutter, eller til overflaten er gyllen og sprø. |
Kilde:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar