onsdag 7. desember 2011

Wienerøyne

Wienerøyne

Disse lekre godbitene brukes av mange som julekaker. Sikt eventuelt over litt melis ved servering.
Ingredienser:
150 g  smør, usaltet
350 g  hvetemel
150 g  melis
150 g  nøtter
1 ts  kanel, malt
1/2 ts  bakepulver
2  egg
150 g  ripsgelé

Framgangsmåte:
Smuldre romtemperert smør og mel. Kna inn for hånd melis, malte nøtter, kanel, bakepulver og sammenvispede egg. Hvis du er i tidsnød, kan du lage deigen ferdig og oppbevare i plast i kjøleskap noen dager. Sikt ut melis på bakeunderlag. Kjevle ut deigen cirka 2 mm tykk. Det kan være lurt å klippe opp en plastpose og legge den over deigen når du kjevler. Stikk ut sirkler med sandkakeformer, eller bruk et glass. Stikk videre et lite hull i midten på halvparten av sirklene, på størrelse med en bruskork.
Fyll: Smelt ripsgeléen over vannbad. Pensle alle de hele deigplatene med ripsgelé og dekk straks etterpå med deigplatene med hull i midten. Fyll også cirka 1 ts ripsgelé i åpningen.
Pensle med sammenvispet eggeplomme. Stek ved 170 grader cirka 12 minutter, eller til overflaten er gyllen og sprø.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar