Honning- og pistasjkjeks
Disse kjeksene er som karameller, og smaker svært godt til is og frukt. De kan også brukes i tilslørte bondepiker.

Ingredienser:50 g smør, usaltet 2 ss honning 175 g brunt sukker 50 g hvetemel 1 ts vaniljeekstrakt 1/2 dl pistasjekjerner 1/2 dl skivede mandler | Framgangsmåte:Sett ovnen på 180 grader. Skjær smøret i terninger. Ha smør og honning i en liten kjele. Varm opp forsiktig til smøret er smeltet. Rør underveis. Ha sukker, hvetemel, vanilje, eggehviter og smørblandingen i en bolle og visp til blandingen blir myk. Legg en skje med deig på en stekeplate dekket med bakepapir, ca. 7 cm i diameter. Dryss over hakkede nøtter. Stek kjeksen i 8 – 10 minutter til de blir gylne. Avkjøles på rist. Server f.eks. med iskrem mellom to kjeks. Kjeksene kan også brukes i tilslørte bondepiker. |
Kilde:
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar