onsdag 7. desember 2011

Honning- og pistasjkjeks

Honning- og pistasjkjeks

Disse kjeksene er som karameller, og smaker svært godt til is og frukt. De kan også brukes i tilslørte bondepiker.
Ingredienser:
2 ss  honning
175 g  brunt sukker
50 g  hvetemel
1/2 dl  pistasjekjerner
1/2 dl  skivede mandler

Framgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader.

Skjær smøret i terninger.
Ha smør og honning i en liten kjele. Varm opp forsiktig til smøret er smeltet. Rør underveis.
Ha sukker, hvetemel, vanilje, eggehviter og smørblandingen i en bolle og visp til blandingen blir myk.
Legg en skje med deig på en stekeplate dekket med bakepapir, ca. 7 cm i diameter. Dryss over hakkede nøtter.
Stek kjeksen i 8 – 10 minutter til de blir gylne.
Avkjøles på rist.

Server f.eks. med iskrem mellom to kjeks.
Kjeksene kan også brukes i tilslørte bondepiker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar