mandag 30. april 2012

Samosa med krydret potetfyll

Samosa med krydret potetfyll
Samosa med krydret potetfyll. Foto: Magnar Kirknes

Ingredienser



Til 10-12 stk.

Deig:

1/2 kg hvetemel
2 dl vann
80 g smeltet smør eller
nøytral olje
½ ts salt
2 ts malt kummin
Fyll:

3 ss rapsolje
2 hvitløkfedd
1 stor løk
1 ss revet frisk ingefær
1 rød chili
2 ts grønn karripasta
1 ts gurkemeie
400 g kokte poteter
150 g små grønne erter
1 liten bunt frisk koriander
Salt
Olje til fritering

Fremgangsmåte


Bland alle ingrediensene til deigen godt sammen. Tilsett litt mer mel hvis deigen virker klissete.
Pakk deigen inn i plastfilm og la den hvile i kjøleskapet mens du lager fyllet.
Rens og finhakk løk og hvitløk. Rens chilien for frø og finhakk den også.
Varm 3 ss olje i en stekepanne og fres løken myk og blank (den skal ikke bli stekt).
Tilsett hvitløk og fres videre i ett minutt. Ha i karripasta, ingefær, chili, gurkemeie.
La det hele frese videre noen minutter over middels lav varme. Skjær potetene i små terninger og ha dem over i en bolle sammen med ertene. Tilsett løk - og krydderblandingen og bland det godt sammen. Rør inn hakket koriander og smak blandingen til med salt.
Kjevl deigen tynt og skjær den i ruter på ca. 10 cm. Legg en god skje fyll på hver rute. Pensle kantene med litt vann. Brett sammen som triangler og klem skjøtene godt sammen.
Stek samosaene i middels varm olje til de får en gyllenbrun farge.
La de ferdigstekte samosaene får renne av seg på litt kjøkkenpapir før servering.
Oppskriften er laget av Lise Finckenhagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar