SMAKFULLE FISKEKAKER
Henta frå: http://www.mamma.no/mat/barnevennlige-fiskeretter
Stor familieporsjon:Dette trenger du:800 g fisk (f.eks. torsk, sei)
2 ss olivenolje
2 egg, vispes
3 ss finhakket persille
1/2-1 løk, finraspes (evt kjøres i foodprocessor med egg og persille)
2 ss majones
2 ss dijonsennep
8–10 ss brødrasp (knus kavring eller kjøp ferdig rasp)
3 dråper tabasco
1 ss sitron Grovt salt og malt pepper
Slik gjør du: Forvarm ovnen til 200 grader. Legg fersk fisk utover i en ildfast form. Ringle over litt olivenolje. Stek i ovnen til fisken er gjennomstekt, ca. 15 minutter. Avkjøles. La all væske renne av. Del opp i flak med gaffel. Visp egg i en bolle og bland inn finraspet løk, majones, sennep, tabasco, sitron, persille, brødrasp, salt og pepper. Bland fisken godt inn. Bruk gjerne hendene. Massen skal være fast. La barna hjelpe til å forme egne fiskekaker. Fiskekakene kan pakkes inn i folie og fryses ned, eller stekes med smør i stekepanne. Stekes til gyllen brun, ca. 2 minutter på hver side.
Tips: Fiskekakene kan gjøres helt klar til steking dagen før! Smaker enda bedre av å godgjøre seg over natten i kjøleskapet!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar