onsdag 17. juli 2013

Denne oppskrifta m/tekst + bilde er henta frå: http://trinesmatblogg.no/2011/10/07/chicken-tikka-masala-med-raita/


Chicken Tikka Masala med raita og nanbrød

Det indiske kjøkken har mye godt å by på. Jeg synes imidlertid det kan være vanskelig å finne gode oppskrifter, men takket være tips fra en god venninne fant jeg denne gode oppskriften på kylling tikka masala. Oppskriften er hentet fra NRKs «Matlyst» og kokken er Niru Kumra. Oppskrift med video finner du her. Oppskriften gjengis også nedenfor, med det tilbehøret jeg serverte til. Til 4-5 porsjoner trenger du omtrent:
Marinade til kyllingen
  • 1 dl yoghurt naturell
  • 2 fedd hvitløk, revet
  • 1 ss frisk ingefær, revet
  • 3 ss sitronsaft
  • ½-1 ts salt
  • ½ ts chilipulver
  • Ca ¾ ts malt korianderfrø
  • 1 ss frisk, finhakket koriander
  • 3 ts tandoori masala
  • 1 kg kyllingfilet, i biter
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Del kyllingfiletene i 2-4 biter (à ca 50 gram). Legg gjerne filetene i en plastpose og hell marinaden oppi. Klem på posen slik at marinade dekker alle kyllingbitene. La kyllingen marinere i minst et par timer, men gjerne over natten (oppbevares i kjøleskapet ved marinering mer enn et par timer). Ha det ferdig marinerte kjøttet (og marinaden) i et ildfast fat. Stekes midt i ovnen ved 225 grader i 10-12 minutter.
Sausen
  • 4 ss olje
  • ½ ts malt spisskummen
  • ½ ts muskatblomme
  • ½ ts malt muskat
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 1 ss revet ingefær
  • 150 gram tomater, finhakket
  • 1 ss tomatpurè
  • ½ ts gurkemeie
  • Salt og chilipulver etter smak
  • 1 ss rømme
  • 1 dl fløte
  • 10 cashewnøtter, finmalt (kan sløyfes)
  • 1 ss koriander, finhakket
Varm opp oljen i en gryte og tilsett spisskummen, muskatblomme og muskat. Nyt den deilige duften og rør godt sammen. Tilsett så hakkede tomater (du kan gjerne benytte hermetiske tomater uten tomatjuice), tomatpurè, hvitløk, ingefær og gurkemeie. La sausen putre 2-3 minutter, og tilsett rømme og fløte. Rør godt sammen og tilsett de ferdigstekte kyllingfiletene og marinaden. Smak eventuelt til med salt og chilipulver. Tilsett malte cashewnøtter (kan sløyfes) og la retten trekke på svak varme i ca 5 minutter eller til kyllingen er gjennomstekt.
Som tilbehør serverte jeg raita, en grønn salat, basmatiris, mangochutney og nanbrød:
Raita
  • Ca 250 gram tyrkisk yoghurt
  • Ca 1 plommetomat, i bittesmå terninger
  • Ca ¼ agurk, i bittesmå terninger
  • Ca ¼ rødløk, i bittesmå terninger
  • Frisk koriander, finhakket
  • Salt og pepper
  • ½ -1 ts spisskumminfrø, ristet
Bland sammen alle ingrediensene, med unntak av spisskummenfrøene. Smak til med salt og pepper. Rist spisskummenfrøene lett i en tørr panne og strø oppå raitaen rett før servering. (Alternativt kan du strø finsnittet koriander på toppen, slik jeg har gjort her.)
Salat
  • Grønn salat, snittet
  • Agurk, i terninger
  • Plommetomat, i terninger
  • Rødløk, i terninger
Bland sammen ingrediensene til salaten. Drypp eventuelt over litt god olivenolje.
Tilbehør
  • Basmatiris, kokt etter anvisningen på pakken
  • Mangochutney
  • Nanbrød
Server kyllingretten sammen med ris, salat, raita, mangochutney og nanbrød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar