Hentet fra: http://middagsmat.tumblr.com/post/222160255/s-ndagsmat-sykt-gode-hjortekarbonader
500g kjøttdeig av hjort eller anna vilt eller ku
4 finhakka sjalottløk
4 ss hvetemel
2 ss brødrasp (av et tørt brød du har liggende)
3 egg
salt & pepper & muskat & nellik - alt med måte = liten ts av alt
2 dl fløte (eller 1 dl om du synes den blir for våt eller fet)
Sånn gjør du:
Rør sammen kjøtdeig, mel og løk. Bland inn ett og ett egg, innimellom brød, fløte og krydder. Deigen føles litt løs, det blir det saftige burgere av!
Form passe store karbonader med en stor spiseskjei og hånda - ‘kna’ de litt til de henger sammen. Husk: Ikke for tjukke, da blir de stekt utenpå og rå inni. Ikke for tynne, da blir de tørre.
Steik i smør i 3-5 min på hver side.
Server med rosenkål, gulerøtter og poteter. Tyttebærsyltetøy.
URL: http://tumblr.com/ZOBdUyDFUL-
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar