lørdag 7. januar 2012

Bakt skrei med egg, bacon og sitronløkkrem

Oppskrifta er henta frå Godfisk.no

Bakt skrei med egg, bacon og sitronløkkrem

Bakt skrei med egg, bacon og sitronløkkrem
  • 
4 4 porsjoner
  • Vanskelighetsgrad Vanskelig
  • Tilberedningstid
Fotograf: Synøve Dreyer
Får du gjester? Imponer dem med en deilig rett av skrei med egg, bacon og sitronløkkrem drysset med gressløk og brødkrumme. Serveres med kyllingsjy.

Ingredienser

- +

800 g  skreifilet
1 ss  salt
   olje

Kyllingsjy

0,75 dl  kyllingkraft
1 stk  sitron
50 g  sjampinjong
3 ss  smør
   sherryeddik

Sitronløkkrem

1 stk  løk
1 ss  smør
1 ts  hvitvinseddik
2 stk  sitron
2 dl  vann
   salt
   sukker
   kajennepepper
4 skiver  bacon
   smør
8 stk  vaktelegg

Tilbehør

   gressløk, frisk
   griljermel

Framgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 75 grader.
  • Skrap skreiskinnet godt, og skjær skrei i serveringsstykker.
  • Dryss over salt.
  • Brun skreistykkene på skinnsiden i en stekepanne tilsatt olje. Legg de deretter på stekebrett og bak skreistykkene i ovn i ca. 15 minutter, til de er så vidt gjennomkokt. 
  • Trekk skinnet av.

Kyllingsjy

  • Kok inn kyllingkraft til den er geleaktig. Smak til med sherryeddik og saft fra sitron.
  • Skjær sjampinjong i terninger og brun den lett. Bland i sjyen. 
  • Rør inn kaldt smør like før servering.

Sitronløkkrem

  • Surr løk myk i smør, tilsett hvitvinseddik, saft av sitron og vann. Kok dette til løken er helt mør.
  • Mos løk og smak til med salt, sukker og kajennepepper.

Bacon

  • Skjær baconet i terninger og sprøstek det.

Vaktelegg

  • Knekk vaktelegg forsiktigg ned i en stekepanne med smør og stek dem.
  • Server skrei med bacon og vaktelegg, dryss gressløk og brødkrumme over og hell sjyen rundt.
Tips:
Hvis du ikke får tak i vaktelegg kan du bruke 2 vanlige egg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar