Oppskrifta er henta frå Godfisk.no
Bakt skrei med egg, bacon og sitronløkkrem

Fotograf: Synøve Dreyer
Får du gjester? Imponer dem med en deilig rett av skrei med egg, bacon og sitronløkkrem drysset med gressløk og brødkrumme. Serveres med kyllingsjy.
Ingredienser
![]() | ![]() |
800 g skreifilet
1 ss salt
olje
Kyllingsjy
0,75 dl kyllingkraft1 stk sitron
50 g sjampinjong
3 ss smør
sherryeddik
Sitronløkkrem
1 stk løk1 ss smør
1 ts hvitvinseddik
2 stk sitron
2 dl vann
salt
sukker
kajennepepper
4 skiver bacon
smør
8 stk vaktelegg
Tilbehør
gressløk, friskgriljermel
Framgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 75 grader.
- Skrap skreiskinnet godt, og skjær skrei i serveringsstykker.
- Dryss over salt.
- Brun skreistykkene på skinnsiden i en stekepanne tilsatt olje. Legg de deretter på stekebrett og bak skreistykkene i ovn i ca. 15 minutter, til de er så vidt gjennomkokt.
- Trekk skinnet av.
Kyllingsjy
- Kok inn kyllingkraft til den er geleaktig. Smak til med sherryeddik og saft fra sitron.
- Skjær sjampinjong i terninger og brun den lett. Bland i sjyen.
- Rør inn kaldt smør like før servering.
Sitronløkkrem
- Surr løk myk i smør, tilsett hvitvinseddik, saft av sitron og vann. Kok dette til løken er helt mør.
- Mos løk og smak til med salt, sukker og kajennepepper.
Bacon
- Skjær baconet i terninger og sprøstek det.
Vaktelegg
- Knekk vaktelegg forsiktigg ned i en stekepanne med smør og stek dem.
- Server skrei med bacon og vaktelegg, dryss gressløk og brødkrumme over og hell sjyen rundt.
Hvis du ikke får tak i vaktelegg kan du bruke 2 vanlige egg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar