lørdag 7. januar 2012

Blåskjell med asiatisk smak

Oppskrift henta frå Godfisk.no


Blåskjell med asiatisk smak

Blåskjell med asiatisk smak
  • 
4 4 porsjoner
  • Vanskelighetsgrad Middels
  • Tilberedningstid
Fotograf: Synøve Dreyer
Dersom du ønsker en asiatisk smak når du skal tilberede blåskjell kan du prøve denne oppskriften med chili, ingefær og sitrongress. Dette er en oppskrift som vekker smaksløkene!

Ingredienser

- +

2 kg  blåskjell
2 fedd  hvitløk
0,5 stk  chili, rød
50 g  ingefær, frisk
3 cm  sitrongress
2 stk  sjalottløk
1 ss  smør, usaltet
2 dl  kokosmelk
1,5 dl  matfløte
   lime
   koriander, frisk

Tilbehør

   brød

Framgangsmåte

  • Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
  • Finhakket hvitløk, chili, ingefær, sitrongress og sjalottløk. Surr det i en kjele med litt smør.
  • Ha i blåskjellene og hell over kokosmelk og fløte.
  • Kok det i to minutter eller til skjellene åpner seg. Ta skjellene ut med en sleiv og ha dem over i skålen.
  • Kok ned kraften til den tykner noe, og sil den. Har du en stavmikser kan du mikse kraften litt luftig. 
  • Smak til med lime og ha over litt koriander.
  • Hell den varme kraften over skjellene og server med brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar