Oppskrift henta frå Godfisk.no
Blåskjell med asiatisk smak

Fotograf: Synøve Dreyer
Dersom du ønsker en asiatisk smak når du skal tilberede blåskjell kan du prøve denne oppskriften med chili, ingefær og sitrongress. Dette er en oppskrift som vekker smaksløkene!
Ingredienser
![]() | ![]() |
2 kg blåskjell
2 fedd hvitløk
0,5 stk chili, rød
50 g ingefær, frisk
3 cm sitrongress
2 stk sjalottløk
1 ss smør, usaltet
2 dl kokosmelk
1,5 dl matfløte
lime
koriander, frisk
Tilbehør
brødFramgangsmåte
- Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
- Finhakket hvitløk, chili, ingefær, sitrongress og sjalottløk. Surr det i en kjele med litt smør.
- Ha i blåskjellene og hell over kokosmelk og fløte.
- Kok det i to minutter eller til skjellene åpner seg. Ta skjellene ut med en sleiv og ha dem over i skålen.
- Kok ned kraften til den tykner noe, og sil den. Har du en stavmikser kan du mikse kraften litt luftig.
- Smak til med lime og ha over litt koriander.
- Hell den varme kraften over skjellene og server med brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar