Oppskrifta er henta frå Godfisk.no
Bestemors fiskekaker

Fotograf: Audun Aagre
Hjemmelagde fiskekaker smaker kjempegodt. Prøv bestemors variant sammen med brød, bacon, revet gulrot og kokt egg, en velsmakende middag.
Ingredienser
![]() | ![]() |
600 g hysefilet
2 ts salt
1 dl melk
1 dl matfløte
1,5 ss potetmel
3 ss gressløk
pepper
smør
Tilbehør
brødbacon
gulrot
egg
Framgangsmåte
- Her har vi brukt hysefilet, men du bruke seifilet, torskefilet eller lyrfilet i denne oppskriften. Andre typer fisk kan også brukes til fiskekaker.
- Pass på at fiskefilet, foodprosessor, melk og fløte er iskalde.
- Kjør fisk og salt godt sammen i foodprossessoren.
- Spe med melk og fløte til en jevn farse.
- Tilsett potetmel og gressløk.
- Smak til med nykvernet sort pepper.
- Form kakene med en spiseskje og stek dem ferdig på moderat temperatur i en stekepanne.
- Her blir de servert på godt fersk brød med stekt bacon, gulrøtter og kokt egg.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar