Oppskrifta er henta frå Godfisk.no
Fiskegrateng

Fotograf: Eva Brænd
Fiskegrateng er en tradisjonsrik norsk rett de fleste kjenner igjen fra barndommen. Server klassikeren rykende varm med råkost, kokt potet og litt smeltet smør.
Ingredienser
![]() | ![]() |
400 g torskefilet
3 ss smør
4 ss hvetemel
4 dl melk
3 egg
salt
muskatblomme
griljermel
Tilbehør
potetråkost
Framgangsmåte
- Sett stekeovnen på 180 grader.
- Smelt smør, rør inn hvetemel. Spe med melk, litt om gangen. Rør godt mellom hver gang til du får en hvitsaus uten klumper. Dersom du bruker rå fisk lager du den ekstra tykk.
- Rør egg godt inn i sausen og smak til med salt og muskatblomme.
- Skjær fisk i biter og bland de inne i sausen. Hvis du bruker kokt fisk må den avkjøles før den tilsettes sausen.
- Hell røren i smurt ildfast form og på nederste rille.
- Sett på potet.
- Serveres straks, med råkost og kokt potet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar