lørdag 7. januar 2012

Kremet grønnsakssuppe med reker, laks og torsk

Oppskrifta er henta frå Godfisk.no

Kremet grønnsakssuppe med reker, laks og torsk

Kremet grønnsakssuppe med reker, laks og torsk
  • 
4 4 porsjoner
  • Vanskelighetsgrad Middels
  • Tilberedningstid
Fotograf: Fabian Bjørnstjerna
En fyldig suppe basert på grønnsaker som moses. Denne suppebasisen kan lages på forhånd så det bare er å koke den opp og tilsette biter av laks og torsk i tillegg til reker så er suppen klar for servering etter få minutter.

Ingredienser

- +

150 g  torskefilet, uten skinn og bein
150 g  laksefilet, uten skinn og bein
100 g  reker, uten skall
2 stk  sjalottløk
1 fedd  hvitløk
2 stk  potet
2 stk  gulrot
1 stk  purre
1 ss  rapsolje
5 dl  grønnsakbuljong
2 dl  kremfløte
1 ss  hvitvinseddik
100 g  erter, fryst
   salt og pepper

Framgangsmåte

  • Finhakk sjalottløk og hvitløk.
  • Kutt resten av grønnsakene i terninger.
  • Surr alle grønnsakene unntatt ertene i rapsolje til løken blir blank.
  • Tilsett buljong og kok i 10 minutter.
  • Tilsett fløten og kok videre i 5 minutter.
  • Mos til en jevn suppe med en håndmoser eller stavmikser.
  • Smak til med salt og pepper, og litt hvitvinseddik.
  • Skjær fisken i serveringsbiter og dryss over litt salt og pepper.
  • Legg fiskebitene og ertene i suppen, og kok opp.
  • La suppen trekke i noen minutter.
  • Legg rekene i varme suppeskåler og hell suppen over rekene.
  • Server straks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar