Oppskrifta er henta frå Godfisk.no
Kremet grønnsakssuppe med reker, laks og torsk

Fotograf: Fabian Bjørnstjerna
En fyldig suppe basert på grønnsaker som moses. Denne suppebasisen kan lages på forhånd så det bare er å koke den opp og tilsette biter av laks og torsk i tillegg til reker så er suppen klar for servering etter få minutter.
Ingredienser
![]() | ![]() |
150 g torskefilet, uten skinn og bein
150 g laksefilet, uten skinn og bein
100 g reker, uten skall
2 stk sjalottløk
1 fedd hvitløk
2 stk potet
2 stk gulrot
1 stk purre
1 ss rapsolje
5 dl grønnsakbuljong
2 dl kremfløte
1 ss hvitvinseddik
100 g erter, fryst
salt og pepper
Framgangsmåte
- Finhakk sjalottløk og hvitløk.
- Kutt resten av grønnsakene i terninger.
- Surr alle grønnsakene unntatt ertene i rapsolje til løken blir blank.
- Tilsett buljong og kok i 10 minutter.
- Tilsett fløten og kok videre i 5 minutter.
- Mos til en jevn suppe med en håndmoser eller stavmikser.
- Smak til med salt og pepper, og litt hvitvinseddik.
- Skjær fisken i serveringsbiter og dryss over litt salt og pepper.
- Legg fiskebitene og ertene i suppen, og kok opp.
- La suppen trekke i noen minutter.
- Legg rekene i varme suppeskåler og hell suppen over rekene.
- Server straks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar