lørdag 7. januar 2012

Pasta med laks

Oppskrifta er henta frå Godfisk.no

Pasta med laks

Pasta med laks
  • 
4 4 porsjoner
  • Vanskelighetsgrad Enkelt
  • Tilberedningstid
Fotograf: Astrid Hals
Pasta og laks er to gode venner. Sammen med ostesaus blir retten ekstra smaksfull. Ha gjerne litt friske urter på toppen. Dette er en enkel hverdagsrett.

Ingredienser

- +

600 g  laksefilet, uten skinn og bein
3 dl  matfløte
2 dl  parmesanost
4 porsjoner  pasta
   salt
   basilikum, frisk

Tilbehør

   grønnsaker

Framgangsmåte

  • Skjær laksen i terninger på ca. 2 cm og krydre med litt salt. Bruk en vid panne eller gryte med lav kant.
  • Ha fløten i pannen og gi den et godt oppkok, ha i revet parmesan og rør godt om.
  • Tilsett laksen og vend rask på stykkene slik at sausen dekker.
  • Legg på lokk og trekk pannen vekk fra varmen. Laksen er ferdig kokt etter to minutter.
  • Kok pasta som beskrevet på pakken,sil av vannet og hell den over i et dypt fat. Hell laksen og sausen forsiktig over.
  • Pynt gjerne med noen friske urter som basilikum, gressløk eller persille.
  • Server gjerne en salatblanding eller kokte grønnsaker som tilbehør.
Tips: Istedenfor parmesan kan du prøve med noen spiseskjeer pesto, eller om du er på jakt etter noe som virkelig setter en spiss på retten kan parmesan erstattes med en litt mindre mengde blåmuggost. For en mild variant så kan du bruke Norvegia eller Jarlsbergost.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar