Oppskrifta er henta frå Godfisk.no
Klassisk fiskesuppe

Fotograf: Synøve Dreyer
Prøv denne klassiske fiskesuppen på en hustrig høstkveld. Du kan velge din favorittfisk enten det er hyse, torsk eller steinbit, alle passer i denne suppen.
Ingredienser
![]() | ![]() |
200 g hysefilet
2 stk gulrot
1 skive sellerirot
1 stk persillerot
1 ss smør
2 ss hvetemel
1 l fiskekraft
0,5 stk sitron
0,5 ts karri
0,25 ts kajennepepper
2 stk eggeplomme
1 dl kremfløte
salt
gressløk, frisk
Framgangsmåte
- Rens grønnsakene, og skjær halvparten av gulrot og resten av grønnsakene i små treninger.
- Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft til en klumpfri suppe.
- Tilsett de kuttede grønnsakene. Ta dem opp etter de har kokt i suppen i ca. 15 minutter.
- Skjær resten av gulrot i tynne strimler og skjær fisken i terninger.
- Press saft av sitron. Rør sammen karri, kajennepepper, eggeplomme, fløte og sitronsaft, og rør det inn i suppen.
- Gi den et raskt oppkok under omrøring.
- Tilsett fisk og gulrotstrimler, og la suppen trekke til fisken er ferdig.
- Smak til med salt og dryss over litt hakket gressløk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar