lørdag 7. januar 2012

Fish and chips

Oppskrift frå Godfisk.no

 

Fish and chips

Fish and chips
  • 
4 4 porsjoner
  • Vanskelighetsgrad Middels
  • Tilberedningstid
Fotograf: Fabian Bjørnstjerna
Fish and chips er en klassisk måte å spise fisk på i England. Man får det ofte servert i avispapir på en kiosk eller på pub.

Ingredienser

- +

700 g  torskefilet
   salt og pepper
   frityrolje

Frityrrøre

240 g  hvetemel
1 ts  salt
3 ts  bakepulver
2,5 dl  vann

Tartarsaus

2 stk  eggeplomme
1 ts  sitronsaft
1 ts  dijonsennep
1 stk  hvitløk
2 dl  olje
3 stk  sylteagurk
3 ss  kapers
   salt

Tilbehør

   pommes frites
1 stk  sitron

Framgangsmåte

Frityrrøre
  • Bland sammen hvetemel, salt og bakepulver og tilsett iskaldt vann. 
  • Rør sammen til en jevn røre og la den så få hvile i kjøleskapet i 20 minutter.
Tartarsaus
  • Rør eggeplomme sammen med sitron, sennep og presset hvitløk. 
  • Spe med olje – litt om gangen, mens du rører hele tiden.
  • Rør inn hakket sylteagurk og kapers, og smak til med salt.
Stek pommes frites etter anvisning på pakken.
Frityrsteking
  • Varm frityrolje i en gryte eller en frityrkoker til 160 grader. 
  • Tørk fiskefileten, skjær den i ønskede stykker og dryss over salt og pepper. 
  • Dypp fiskefileten i frityrrøren, og la røren renne litt av.
  • Stek to og to om gangen. 
  • La dem steke i ca. 5 minutter til de er gylne og sprø. 
  • Legg dem over på tørkepapir som trekker fett. Friter så resten av fisken.
Server den frityrsteke fisken med pommes frites, tartarsaus og sitronbåter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar