Oppskrift frå Godfisk.no
Fish and chips

Fotograf: Fabian Bjørnstjerna
Fish and chips er en klassisk måte å spise fisk på i England. Man får det ofte servert i avispapir på en kiosk eller på pub.
Ingredienser
![]() | ![]() |
700 g torskefilet
salt og pepper
frityrolje
Frityrrøre
240 g hvetemel1 ts salt
3 ts bakepulver
2,5 dl vann
Tartarsaus
2 stk eggeplomme1 ts sitronsaft
1 ts dijonsennep
1 stk hvitløk
2 dl olje
3 stk sylteagurk
3 ss kapers
salt
Tilbehør
pommes frites1 stk sitron
Framgangsmåte
Frityrrøre- Bland sammen hvetemel, salt og bakepulver og tilsett iskaldt vann.
- Rør sammen til en jevn røre og la den så få hvile i kjøleskapet i 20 minutter.
- Rør eggeplomme sammen med sitron, sennep og presset hvitløk.
- Spe med olje – litt om gangen, mens du rører hele tiden.
- Rør inn hakket sylteagurk og kapers, og smak til med salt.
Frityrsteking
- Varm frityrolje i en gryte eller en frityrkoker til 160 grader.
- Tørk fiskefileten, skjær den i ønskede stykker og dryss over salt og pepper.
- Dypp fiskefileten i frityrrøren, og la røren renne litt av.
- Stek to og to om gangen.
- La dem steke i ca. 5 minutter til de er gylne og sprø.
- Legg dem over på tørkepapir som trekker fett. Friter så resten av fisken.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar