Oppskrifta er henta frå Godfisk.no
Laks- og torskeburger

Fotograf: Fabian Bjørnstjerna
Laks og torsk i blanding, to favoritter på en gang. Enkel og rask håndmat som alle liker. Denne burgeren kan du også servere med poteter og grønnsaker.
Ingredienser
![]() | ![]() |
200 g laksefilet, uten skinn og bein
200 g torskefilet, uten skinn og bein
1 ts salt
1 stk egg
2 ss griljermel
2 ss sitron
2 ss persille, frisk
pepper
olje
Chilimajones
0,75 dl majones2 ss chilisaus
kajennepepper
pepper
Tilbehør
burgerbrødtomat
salat
Framgangsmåte
- Skjær fiskefiletene i mindre biter og ha disse i en foodprosessor sammen med salt.
- Kjør sammen til en jevn blanding.
- Tilsett egg, griljermel, sitronsaft, finhakket persille, pepper og bland godt.
- La farsen hvile i kjøleskap i 20 minutter.
- Form farsen til burgere og stek dem i stekeolje eller stekemargarin i god varm panne, 2-3 minutter på hver side.
- Rør sammen ingrediensene til chilimajonesen og smak den til med pepper.
- Server burgerne i hamburgerbrød evt. pitabrød, med salat, tomat og chilimajones.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar