lørdag 7. januar 2012

Laks- og torskeburger

Oppskrifta er henta frå Godfisk.no

Laks- og torskeburger

Laks- og torskeburger
  • 
4 4 porsjoner
  • Vanskelighetsgrad Enkelt
  • Tilberedningstid
Fotograf: Fabian Bjørnstjerna
Laks og torsk i blanding, to favoritter på en gang. Enkel og rask håndmat som alle liker. Denne burgeren kan du også servere med poteter og grønnsaker.

Ingredienser

- +

200 g  laksefilet, uten skinn og bein
200 g  torskefilet, uten skinn og bein
1 ts  salt
1 stk  egg
2 ss  griljermel
2 ss  sitron
2 ss  persille, frisk
   pepper
   olje

Chilimajones

0,75 dl  majones
2 ss  chilisaus
   kajennepepper
   pepper

Tilbehør

   burgerbrød
   tomat
   salat

Framgangsmåte

  • Skjær fiskefiletene i mindre biter og ha disse i en foodprosessor sammen med salt.
  • Kjør sammen til en jevn blanding.
  • Tilsett egg, griljermel, sitronsaft, finhakket persille, pepper og bland godt.
  • La farsen hvile i kjøleskap i 20 minutter.
  • Form farsen til burgere og stek dem i stekeolje eller stekemargarin i god varm panne, 2-3 minutter på hver side.
  • Rør sammen ingrediensene til chilimajonesen og smak den til med pepper.
  • Server burgerne i hamburgerbrød evt. pitabrød, med salat, tomat og chilimajones.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar