lørdag 7. januar 2012

Prinsefisk

Oppskrifta er henta frå Godfisk.no

Prinsefisk

Prinsefisk
  • 
4 4 porsjoner
  • Vanskelighetsgrad Middels
  • Tilberedningstid
Fotograf: Espen Grønli
Prinsefisk er torsk som er trukket ferdig i lettsaltet vann, og deretter lagt på varmt fat med hvit saus over. Navnet har sin opprinnelse fra når et svenskt prinsebesøk skulle oppvartes i Bergen for over 100 år siden.

Ingredienser

- +

800 g  torsk, ryggfilet
5 dl  vann
1 ts  salt

Saus

2 ss  smør
3 ss  hvetemel
3 dl  fiskekraft
2 dl  matfløte
2 stk  egg
0,5 stk  sitron
   salt og hvit pepper

Tilbehør

200 g  reker, uten skall
1 boks  asparges
8 stk  tertesnipp

Framgangsmåte

  • Skjær fiskefileten i porsjonsstykker. Kok opp vann med salt og la fiskestykkene trekke til de er gjennomkokte, ca. 7 minutter.
  • Ta dem opp og hold dem varme, godt tildekket. Varm de hermetiske aspargesene.

Saus

  • Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft og fløte.
  • La sausen koke under omrøring i minst 5 minutter.
  • Rør eggeplomme sammen og visp inn i sausen.
  • Pass på at sausen ikke koker etter at eggeplomme er hatt i.
  • Smak sausen til med saft fra sitron, salt og hvit pepper.
  • Anrett fiskestykkene på varmt fat sammen med reker og asparges.
  • Hell over sausen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar