Oppskrifta er henta frå Godfisk.no
Prinsefisk

Fotograf: Espen Grønli
Prinsefisk er torsk som er trukket ferdig i lettsaltet vann, og deretter lagt på varmt fat med hvit saus over. Navnet har sin opprinnelse fra når et svenskt prinsebesøk skulle oppvartes i Bergen for over 100 år siden.
Ingredienser
![]() | ![]() |
800 g torsk, ryggfilet
5 dl vann
1 ts salt
Saus
2 ss smør3 ss hvetemel
3 dl fiskekraft
2 dl matfløte
2 stk egg
0,5 stk sitron
salt og hvit pepper
Tilbehør
200 g reker, uten skall1 boks asparges
8 stk tertesnipp
Framgangsmåte
- Skjær fiskefileten i porsjonsstykker. Kok opp vann med salt og la fiskestykkene trekke til de er gjennomkokte, ca. 7 minutter.
- Ta dem opp og hold dem varme, godt tildekket. Varm de hermetiske aspargesene.
Saus
- Smelt smør, rør inn mel og spe med fiskekraft og fløte.
- La sausen koke under omrøring i minst 5 minutter.
- Rør eggeplomme sammen og visp inn i sausen.
- Pass på at sausen ikke koker etter at eggeplomme er hatt i.
- Smak sausen til med saft fra sitron, salt og hvit pepper.
- Anrett fiskestykkene på varmt fat sammen med reker og asparges.
- Hell over sausen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar