Vårruller
Andreas Myhrvold viser deg hvordan du lager fyllet og pakker vårrullene før de friteres.
Ta turen innom en butikk med godt utvalg og få med deg ingrediensene til disse spreke vårrullene. Oppskriften får du fra kokken Andreas Myhrvold.Ingredienser
- 1 pakke vårrullpastry
- 100 g glassnudler
- 1/2 ss finhakket hvitløk
- 1 løk
- 1 frisk chili
- 250 g kjøttdeig av svin
- 100 g spisskål
- 100 g gulrot
- 1/2 ss fiskesaus
- 3/4 ss soyasaus med sopp
- salt
- 3 ss hakket koriander
- 1 egg
- vegetabilsk olje til frityrsteking
- 4-5 ss søt chilisaus for vårrull
Om oppskriften
- Type:Forrett / smårett
- Hovedingrediens:Svin
- Karakteristika:Frityr / fondue
Slik gjør du
Glassnudlene bløtlegges i 40 minutter, avrennes og skjæres i 3 cm lengder.Finhakk løk, hvitløk, og chili og fres dette i pannen. Tilsett kjøttdeigen og la det steke sammen. Finstrimlet spisskål og revne gulrøtter has i. Bland alt godt. Smak til med fiskesaus, soyasaus og salt. Bland inn glassnudlene. La det avkjøle.
Pisk egget lett, det skal brukes som lim på rispapiret.
Legg en skjefull med fyll i hjørnet på hvert rispapirog brett hjørnespissene over. Brett inn sidene over fyllet og rull sammen oppover mot spissen. Lim spissen og brett den ned.
Varm olje i en frityrgryte eller wok. Når oljen er varm, ca. 170 °C, legges forsiktig tre eller fire vårruller nedi, og stek til de er gyllenbrune, det tar omtrent 2 minutter. Ha en rist dekket med kjøkkenpapir stående klar. Legg vårrullene på risten til avrenning.
Legg vårrullene på en tallerken og pynt med issalat og agurk. Serveres med en bolle søt chilisaus for vårrull.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar