mandag 18. juli 2011

Bakt ost

Bakt ost

Vi spiser ost, og legger ikke skjul på at gruyére er den magiske ostetype for denne type tilberedelse. Men det er mye annet som passer også, for å blande med gruyère eller ha i stedet.
Munster, jarlsberg, sveitser, ridderost osv., faste hvite oster. Velg etter tilgjengelighet og de som du selv er glad i.
Osten skal du fritere i olje sammen i filodeig (som er det en bruker i vårruller), og servere med valnøtter og honning.
Ingredienser:

Framgangsmåte:
Skjær ost i staver.
Fordel osten på filodeigen, og brett dem som vårruller.

Stek vårrullene i godt med nøytral olje, to og to, til de er gylne og osten er delvis smeltet. (De kan også ev. kort ettervarmes i stekeovn med nøtter og honning.)

Serveres lune på et serveringsfat med grønn salat under og nøtter og flytende honning oppå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar