Ingredienser

- 3 dl kikerter(tørkede)
- 0,5 ts natron
- 2 ss friskpresset sitronsaft
- 2 fedd presset hvitløk
- 1,5 dl tehina
- 1 dl vann
- salt
- pepper
- 3 ss olivenolje
- 1 ss finhakket persille
- 15 stk svarte eller grønne oliven
- 10 stk kokte hele kikerter (kan utelates)
- 1 ss paprikapulver
Fremgangsmåte
Bløtlegg kikertene natten over i rikelig med vann tilsatt natron.
Skyll kikertene og kok dem i nytt vann i et rommelig kokekar i 1-2 timer. Koketiden er avhengig av kvaliteten. Kikertene skal kjennes myke.
Hell av kokevannet, og skyll ertene under rennende kaldt vann. Mal dem, gjerne 2 ganger, til de får en myk og jevn konsistens. Med foodprocessor går det raskere.
Tilsett sitronsaft, presset hvitløk, tehina og vann. Bland det hele godt. Spe på med mer vann om det ønskes en tynnere konsistens. Smak til med salt og pepper.
Bre hoummous salaten utover en tallerken med gaffel. La det være et tomrom i midten på størrelse med en femkrone. Der heller du noen noen dråper olivenolje og legger eventuelt de hele kikertene.
Pynt med oliven og finhakket persille. Strø forsiktig paprikapulver over salaten.
Skyll kikertene og kok dem i nytt vann i et rommelig kokekar i 1-2 timer. Koketiden er avhengig av kvaliteten. Kikertene skal kjennes myke.
Hell av kokevannet, og skyll ertene under rennende kaldt vann. Mal dem, gjerne 2 ganger, til de får en myk og jevn konsistens. Med foodprocessor går det raskere.
Tilsett sitronsaft, presset hvitløk, tehina og vann. Bland det hele godt. Spe på med mer vann om det ønskes en tynnere konsistens. Smak til med salt og pepper.
Bre hoummous salaten utover en tallerken med gaffel. La det være et tomrom i midten på størrelse med en femkrone. Der heller du noen noen dråper olivenolje og legger eventuelt de hele kikertene.
Pynt med oliven og finhakket persille. Strø forsiktig paprikapulver over salaten.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar