mandag 18. juli 2011

Gresk brytebrød

BAKVERK

Gresk brytebrød

Ingredienser

  • 3 dl melk
  • 25 g gjær
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk egg
  • 2 ts salt
  • 9 dl hvetemel
  • 1 dl finmalt hvete
  • 100 g fetaost
  • soltørkede tomater
  • stenfrie sorte oliven
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ts tørket krydder, ev. krydderblanding (oregano, basilikum)
  • egg til pensling

Fremgangsmåte

Oppskrift: Wenche Andersen, God Morgen Norge, TV 2
Foto: God Morgen Norge, TV 2

Varm melken til den er «fingervarm» (ca 37 ºC), løs opp gjæren i litt av væsken og tilsett resten av væsken sammen med olje, sammenpisket egg og salt. Elt inn hvetemel til en glatt og smidig deig. Dekk bakebollen med plast og la deigen etterheve ca 30 min.
Mens deigen hever smuldre sammen fetaost tilsett finhakket soltørket tomat, oliven, hvitløk og urter og rør sammen.
Ta ut deigen på et bakebord elt og kjevle den ut til en avlang leiv. Dryss over osteblandingen. Rull deigen sammen og skjær den i skiver (som til skillingsboller). Sett rullene med snittflaten ned i en smurt eller bakepapirkledt liten langpanne/form. La det være litt avstand mellom rullene, de vil går sammen under ettergivingen. Dekk med plast og la etterheve i ca 50 min. Stek stekeovn ved 225 ºC i 15-20 min.
Avkjøl under klede på en rist.

Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar