mandag 18. juli 2011

Iskake med multer

KAKE

Iskake med multer

Dette er iskaken for de store anledningene.

Ingredienser

  • NØTTEBUNN
  • 3 dl hasselnøtter eller mandler
  • 3 dl melis
  • 5 stk eggehvite
  • ISKREM
  • 5 pl gelatin
  • 5 stk eggeplomme
  • 2 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2,5 dl multer
  • GELÉLOKK
  • 5 dl multer
  • 1 pk gelépulver med appelsinsmak
  • 2,4 dl vann

Fremgangsmåte

Varm stekeovnen til 160 °C. Dekk bunnen av en springform (24-26 cm) med bakepapir. Mal nøttene på kvern eller finhakk dem i matprosessor. Stivpisk eggehvitene og vend inn melis og nøtter eller mandler. Fordel røren i kakeformen og stek kakebunnen på nederste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl den i formen.

La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5-6 minutter. Hell av vannet og løs opp én og én plate i 1/2 dl kokende varmt vann. Rør til all gelatinen er oppløst.

Pisk eggeplommer og sukker til ekstra tykk eggedosis. Tilsett pisket kremfløte og multer. Ha i smeltet gelatin i en tynn stråle, mens du blander forsiktig, men godt med en slikkepott.

Hell kremen over avkjølt kakebunn og la formen stå i kjøleskap til kremen er stiv. Dekk kaken med multer og dypfrys den.

Ta kaken ut av fryseren ca. 1 time før servering. Kok opp vann i en kjele. Tilsett gelépulver og rør til det er oppløst. Avkjøl og hell geléen over kaken. Sett den i kjøleskap så gelélokket stivner.

Ta kaken ut av formen, og trekk av bakepapiret før kaken legges over på et fat.




Foto: Astrid Hals
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar