Ingredienser
- NØTTEBUNN
- 3 dl hasselnøtter eller mandler
- 3 dl melis
- 5 stk eggehvite
- ISKREM
- 5 pl gelatin
- 5 stk eggeplomme
- 2 dl sukker
- 3 dl kremfløte
- 2,5 dl multer
- GELÉLOKK
- 5 dl multer
- 1 pk gelépulver med appelsinsmak
- 2,4 dl vann
Fremgangsmåte
Varm stekeovnen til 160 °C. Dekk bunnen av en springform (24-26 cm) med bakepapir. Mal nøttene på kvern eller finhakk dem i matprosessor. Stivpisk eggehvitene og vend inn melis og nøtter eller mandler. Fordel røren i kakeformen og stek kakebunnen på nederste rille i ca. 40 minutter. Avkjøl den i formen.
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5-6 minutter. Hell av vannet og løs opp én og én plate i 1/2 dl kokende varmt vann. Rør til all gelatinen er oppløst.
Pisk eggeplommer og sukker til ekstra tykk eggedosis. Tilsett pisket kremfløte og multer. Ha i smeltet gelatin i en tynn stråle, mens du blander forsiktig, men godt med en slikkepott.
Hell kremen over avkjølt kakebunn og la formen stå i kjøleskap til kremen er stiv. Dekk kaken med multer og dypfrys den.
Ta kaken ut av fryseren ca. 1 time før servering. Kok opp vann i en kjele. Tilsett gelépulver og rør til det er oppløst. Avkjøl og hell geléen over kaken. Sett den i kjøleskap så gelélokket stivner.
Ta kaken ut av formen, og trekk av bakepapiret før kaken legges over på et fat.
Foto: Astrid Hals
La gelatinplatene ligge i kaldt vann i 5-6 minutter. Hell av vannet og løs opp én og én plate i 1/2 dl kokende varmt vann. Rør til all gelatinen er oppløst.
Pisk eggeplommer og sukker til ekstra tykk eggedosis. Tilsett pisket kremfløte og multer. Ha i smeltet gelatin i en tynn stråle, mens du blander forsiktig, men godt med en slikkepott.
Hell kremen over avkjølt kakebunn og la formen stå i kjøleskap til kremen er stiv. Dekk kaken med multer og dypfrys den.
Ta kaken ut av fryseren ca. 1 time før servering. Kok opp vann i en kjele. Tilsett gelépulver og rør til det er oppløst. Avkjøl og hell geléen over kaken. Sett den i kjøleskap så gelélokket stivner.
Ta kaken ut av formen, og trekk av bakepapiret før kaken legges over på et fat.
Foto: Astrid Hals
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar