
DRINK/COCKTAIL
Bellini
Drinken bellini er laget av musserende vin og hvite ferskener. Den er vanlig å drikke ved festlige anledninger i Italia.
Ingredienser
- 2 stk fersken, helst hvite
- 1 stk sitron
- hvitt sukker
- evt. bringebær
- tørr musserende hvitvin
Fremgangsmåte
Skrell ferskenene og ta ut steinene. Skjær opp i passe biter, og ha bitene i en stor bolle med kaldt vann og saften av en hel sitron. La stå i en time eller to. Ta opp ferskenbitene og kjør dem i en hurtigmikser med et par spiseskjeer av sitronvannet og litt hvitt sukker. Pass på at det ikke blir for søtt, smak deg fram. Bland gjerne i noen bringebær for å få en lett rosa farge. La pureen stå i kjøleskapet en stund. Ta den ut og bland med like deler tørr musserende hvitvin. Det korrekte er Prosecco, fra Italia, med du kan også bruke cava fra Catalunya eller en champagne. Drikk med en gang.
Oppskriften er hentet fra "Bar boka" av Jan Vardøen (H. Aschehoug & Co 1999)
Foto: Gjertrud Hustad
Oppskriften er hentet fra "Bar boka" av Jan Vardøen (H. Aschehoug & Co 1999)
Foto: Gjertrud Hustad
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar