Ingredienser
- 200 g havrekjeks
- 1 dl malte valnøttkjerner
- 100 g smeltet smør
- FYLL
- 500 g friske jordbær
- 3 dl kremfløte
- 3 dl lettrømme
- 1 pk gelépulver med sitronsmak (med halvparten av vannet)
- 1 kurv jordbær til pynt
Fremgangsmåte
Knus havrekjeksene og bland med malte valnøtter og smeltet smør. Trykk deigen i en rund kakeform, ca. 22 cm i diameter, med avtakbar kant.
Rens jordbærene og sett dem i bunnen. Pisk kremfløten stiv og bland med lettrømmen. Lag sitrongelé etter anvisningen på pakken, men med halvparten av vannet. Avkjøl gelévæsken og hell den i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Hell massen over bærene og la det stå kaldt til det stivner.
Ta kaken ut av formen og pynt med jordbær.
Foto: Frukt.no
Rens jordbærene og sett dem i bunnen. Pisk kremfløten stiv og bland med lettrømmen. Lag sitrongelé etter anvisningen på pakken, men med halvparten av vannet. Avkjøl gelévæsken og hell den i kremblandingen i en tynn stråle under omrøring. Hell massen over bærene og la det stå kaldt til det stivner.
Ta kaken ut av formen og pynt med jordbær.
Foto: Frukt.no
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar