mandag 18. juli 2011

Kyllinglår med smak av honning

HOVEDRETT

Kyllinglår med smak av honning

Du kan bruke rå eller ferdig grillede kyllinglår i denne retten. Om de er rå må du beregne ca 10 minutter steketid først.


Ingredienser

  • 4 stk grillet kyllinglår
  • 1 stk løk
  • 1 stk sitron i skiver
  • 2 kvist rosmarin

  • HONNINGMARINADE:
  • 2 ss honning
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Pensle en ildfast form. Skjær løk og sitron i skiver og legg dem i bunnen av formen sammen med noen kvister rosmarin. Legg kyllinglårene oppå.

Rør sammen ingrediensene til marinaden og pensle kyllingen. Drypp marinaden som blir til overs på sitron og løk.

La formen stå midt i ovnen ved 180 °C til løken er myk og kyllinglårene gjennomvarme. Beregn 15-25 minutter avhengig av størrelsen på kyllinglårene.

Server med lettkokt brokkoli og hjemmelaget potetmos.


Foto: Alf Børjesson

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar