mandag 18. juli 2011

Murg tandoori - tandoorikylling med naan, raita og tomatsalat

HOVEDRETT

Murg tandoori - tandoorikylling med naan, raita og tomatsalat

Ingredienser

  • 4 stk kyllinglår

  • MARINADE
  • 1 dl kefir
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 ts pepper
  • 0,5 ss chilipulver
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts knuste fennikelfrø
  • 1 ss olje
  • 0,5 stk sitron, saften av
  • 10 stk knuste cashewnøtter
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt koriander

  • NAAN:
  • 375 g hvetemel
  • 0,75 ts bakepulver
  • 1,5 ts sukker
  • 0,75 ts salt
  • 175 ml yoghurt naturell
  • 1 ss olje
  • 1 stk egg

  • TOMATSALAT:
  • 4 stk tomat
  • 2 stk løk
  • 0,5 stk agurk
  • 1 stk grønn chili
  • 2 stk lime, saften av
  • 0,5 ts sukker
  • salt og pepper
  • finhakket koriander

  • RAITA:
  • 1 beger yoghurt naturell
  • 1 stk agurk
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ts sukker
  • litt finhakket frisk mynte

Fremgangsmåte

Fjern skinnet på kyllinglårene. Skjær dype snitt i kjøttet. Bland alle ingrediensene til marinaden i en pose og legg i kyllingstykkene. La kjøttet ligge kjølig natten over. Tørk kjøttet og legg det på rist midt i stekeovnen ved 220 °C. Stek i ca. 40 minutter til kjøttet er gjennomstekt. Server med tomatsalat, raita, naanbrød og ris kokt med litt safran.


Naan:
Ha hvetemel tilsatt bakepulver, sukker og salt i en bolle eller kjøkkenmaskin. Tilsett yoghurt olje og et lett sammenpisket egg. Bland deigen godt sammen og kna den lett i noen minutter. Pakk deigen i plast eller dekk den til med et fuktig klede, og la den stå varmt minst 3 1/2 time. Rull deigen til en kort og tykk pølse, og del den i 6 like store biter. Strekk deigen til den danner en langstrakt trekantet leiv. Fukt deigen på den ene siden og legg den i en stor stekepanne med den fuktige siden ned. Stek i ca. 2 minutter. Legg så nan under grillen i ovnen til oversiden begynner å bli brun og brødene hever seg. Pakk brødene inn i et klede til de skal spises.


Tomatsalat:
Rør sammen limesaften, sukker, salt og pepper i en bolle. Salt- og sukkerkornene skal løse seg opp. Tilsett løk, tomater, agurk og grønn chili, alt skåret i små terninger. Bland inn finhakket koriander. Sett salaten kaldt før servering. Pynt med mynteblader.


Raita:
Rør lett sammen yoghurt naturell. Skrell agurken, gni den lett med salt og riv den på et rivjern. Sil fra overflødig væske. Bland yoghurten godt med revet agurk og litt finhakket mynte. Smak til med salt, sukker og pepper. Raita skal serveres kjølig.




Foto: Lisa Westgaard
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar