
FORRETT/SMÅRETT
Pakore av grønnsaker
Pakore er friterte snacks fra India. De dyppes i forskjellige typer chutney og spises sammen med te.
Ingredienser

- 100 g hodekål
- 125 g løk
- 100 g poteter
- 0,5 stk rød eller grønn paprika
- 75 g aubergine
- 250 g kikertmel (besan)
- 2 dl kefir
- 1,5 dl vann
- 2 ts salt
- 1 ts malt chilipulver
- 1 ts garam masala
- 1 ts malt korianderfrø
- 1 ts granateplefrø (anaardana)
- 1 ts hvitløkspulver eller 2-3 fedd hvitløk, om ønskelig
- 1 ts tørket bukkehornkløver (methi)
- 2 ss skåret frisk koriander
- 5 dl olje til steking
Fremgangsmåte
1. Skrell poteter og løk, skyll grønnsakene og del hodekål i 1/2 x 2 cm strimler (som surkål), løk i tynne strimler, potet, paprika og aubergine i 1 x 1 cm store terninger. Finsnitt grønn chili og koriander.
2. Bland ut kikertmel med litt væske om gangen. Ikke bruk opp alt med én gang. Røren bør være fri for klumper. Bruk visp til å blande ut væske eller sikt kikertemel. Tilsett krydder og grønnsaker, bland godt.
3. Varm solsikkeolje i en frityrgryte eller i en jerngryte. Prøv å steke én pakora for å se om oljen er varm nok og smaken er god. Hvis nødvendig, juster med krydder/kikertemel.
4. Bruk to ss til å forme og slippe pakore i varm olje. Etter 12 minutter bør disse vendes slik at de blir gjennomstekt. Når disse er gyllenbrune, kan de tas opp med en sil og legges på kjøkkenpapir for at overflødig olje skal renne av.
Tips: For en kraftig smak på pakore, kan du bruke sennepsfrøolje; sarson ka tel.
2. Bland ut kikertmel med litt væske om gangen. Ikke bruk opp alt med én gang. Røren bør være fri for klumper. Bruk visp til å blande ut væske eller sikt kikertemel. Tilsett krydder og grønnsaker, bland godt.
3. Varm solsikkeolje i en frityrgryte eller i en jerngryte. Prøv å steke én pakora for å se om oljen er varm nok og smaken er god. Hvis nødvendig, juster med krydder/kikertemel.
4. Bruk to ss til å forme og slippe pakore i varm olje. Etter 12 minutter bør disse vendes slik at de blir gjennomstekt. Når disse er gyllenbrune, kan de tas opp med en sil og legges på kjøkkenpapir for at overflødig olje skal renne av.
Tips: For en kraftig smak på pakore, kan du bruke sennepsfrøolje; sarson ka tel.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar