mandag 18. juli 2011

Fin røsti

FORRETT/SMÅRETT

Fin røsti

Ingredienser

  • 1 kg nyvasket potet
  • 2 ss smør
  • 4 ss olivenolje
  • 10 stk finhakket sjalottløk
  • 200 g opphakket bacon
  • 4 ss nyrevet parmesan
  • 4 ss hakket kruspersille
  • 2 dl matfløte
  • 2 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper

Fremgangsmåte

Kok potetene 5-10 min. slik at de blir litt møre. Riv potetene på rivjern. Brun smøret sammen med olivenolje i stekepannen og ha i hakket sjalottløk og opphakket bacon. La det steke i noen minutter før du tilsetter potetmassen, fløte, kruspersille og revet gul ost.

Strø på salt og pepper. Bland godt og la røstien steke i ca. 10 minutter. Serveres på tallerken med dryss av parmesan og friske urter.



Foto: Alf Børjesson
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar