
BAKVERK
Firkantede helkornbrød
Fire brød i en og samme langpanne! Denne måten å bake brød på er superpraktisk.
Ingredienser
- 4 dl hvete helkorn
- 6 dl vann
- 5 dl melk
- 3 ss olje
- 50 g gjær
- 2 ss sirup
- 1 ss salt
- 0,5 ss knuste korianderfrø
- 8 dl rugmel ca.
- 7 dl hvetemel
Fremgangsmåte
(Gir 4 stykker)
Kok helkornmelet og vann under lokk til grynene er myke, ca 10 minutter. Bland i melk og olje og la blandingen bli fingervarm, 37 grader.
Smuldre gjæren i en bolle. Rør ut gjæren i litt av krossblandingen. Tilsett resten av blandingen, sirup, salt, brødkrydder og mel. Arbeid alt sammen kraftig til en deig.
Strø litt mel over deigen og la den heve under et håndkle i ca 45 minutter.
Ta opp og arbeid sammen deigen på et bakebord påstrødd mel.
Form deigen til fire lubne brød og legg dem i en smurt langpanne, ca 30 x 40 cm. Pensle med olje mellom brødene.
La brødene heve under håndkle i ca 45 minutter.
Sett ovnen på 200 °C.
Stekes på nederste rille i ovnen i ca 45 minutter.
La brødene avkjøles noe, legg de over på rist og la de bli kalde under et håndkle.
Foto: Linnea Press
Kok helkornmelet og vann under lokk til grynene er myke, ca 10 minutter. Bland i melk og olje og la blandingen bli fingervarm, 37 grader.
Smuldre gjæren i en bolle. Rør ut gjæren i litt av krossblandingen. Tilsett resten av blandingen, sirup, salt, brødkrydder og mel. Arbeid alt sammen kraftig til en deig.
Strø litt mel over deigen og la den heve under et håndkle i ca 45 minutter.
Ta opp og arbeid sammen deigen på et bakebord påstrødd mel.
Form deigen til fire lubne brød og legg dem i en smurt langpanne, ca 30 x 40 cm. Pensle med olje mellom brødene.
La brødene heve under håndkle i ca 45 minutter.
Sett ovnen på 200 °C.
Stekes på nederste rille i ovnen i ca 45 minutter.
La brødene avkjøles noe, legg de over på rist og la de bli kalde under et håndkle.
Foto: Linnea Press
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar