fredag 22. juli 2011

Oppskrift på jordbæris


Dette er en morsom is av jordbær eller andre bær.
INGREDIENSER

500 g bær, frosne, gjerne jordbær
1 dl kremfløte
1 dl melis

Sjokoladesausen
skallet av en halv appelsin
1,5 ss kakao
3 ss sukker
1,5 dl vann
eventuelt litt grand marnier, cointreau eller konjakk
FREMGANGSMÅTE


Oppskirft til fire
porsjoner:

Riv skall av en halv
appelsin, og ha oppi en liten gryte med kakao, sukker og vann. Rør godt, og kok
opp. La den småkoke til den har en seig konsistens. Hvis ikke barn skal spise
av den, tilsett gjerne en eller to spiseskjeer grand marnier, cointreau eller
konjakk.

Hakk opp en kurv med
frosne bær ganske fint i food prosessor. Tilsett en halv-til en desiliter fløte
og den samme mengden med melis. Det er viktig å se på konsistensen og smake fram.

Hvis bærene er veldig søte, trenger man for eksempel ikke
like mye melis. Kjør i maskinen til en jevn masse, konsistensen skal være litt
tykkere enn kald seterrømme eller creme fraiche.

Server med en gang
med sjokoladesaus på toppen. Denne isen er også veldig god til vafler.




URL: http://www.klikk.no/mat/spise/article690810.ece

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar