mandag 18. juli 2011

Julekonfekt

Julekonfekt - søtt og salt


Julekonfekt - søtt og salt

Julehjerter av gelé

Sjokokuler med strøssel

Philadelphia spesial

  • 2 ss Sukker
  • 2 ss Vann
  • 10 stk Tørket aprikos
  • 3 ss Pistasjnøtter
  • 200 gr Philadelphia Original
  • 2 ss Appelsinjuice
  • Ritz salte kjeks

Sjokoladepletter

Ost på pepperkake

  • 100 gr Philadelphia Original
  • 200 gr Roquefort eller annen blåmuggost
  • Små pepperkaker

Fremgangsmåte

Julehjerter av gelé
Lag gelé som anvist på pakken, men bruk kun 2,5 dl. vann. Kle en form med plastfolie og hell den litt avkjølte blandingen i, slik at laget blir ca. 1 cm. tykt. Kjøl den ned til den stivner og stikk ut hjerter med en liten pepperkakeform. Vend hjertene i sukker før servering. Pynt med hjertestrøssel.

Sjokokuler med strøssel
Rør sammen Philadelphia, kakesmuler og syltetøy. Kjøl det ned i ca 20 minutter og trill deretter små kuler av blandingen. Smelt sjokoladen i vannbad, dypp kulene i og dryss strøssel over.

Philadelphia spesial
Kok opp sukker og vann til sukkeret har smeltet. Avkjøl. Finhakk aprikoser og nøtter og rør inn resten av ingrediensene, bortsett fra juicen. Trill små kuler og sett dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Stekes i ca. 10 minutter på 180°C. Drypp appelsinjuicen over og servér på Ritz-kjeks

Sjokoladepletter
Smelt sjokolade i vannbad. Bruk et bakepapir og legg på små sirkler med en skje. Pynt med nøtter og farget sukker eller strøssel. La stå i romtemperatur til sjokoladen har stivnet. Hvis sjokoladen står i kjøleskap, mister den glansen.

Ost på pepperkake
Smør et tynt lag Philadelphia på pepperkaken. Ha på litt blåmuggost. Servér!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar