mandag 18. juli 2011

Gulrot og peanøttmuffins

KAKE

Gulrot og peanøttmuffins

Dette er Clotilde Dusouliers oppskrift på supermuffins!

Ingredienser

  • 270 g gulrot, finrevet
  • 4 stk egg
  • 160 g sukker (helst rørsukker)
  • 160 g peanøtter, knust og ristet i en tørr stekepanne noen minutter
  • 60 g hvetemel
  • 0,5 ts bakepulver
  • 1 klype salt
  • 0,25 ts kryddermiks

Fremgangsmåte

Dette blir 24 minimuffins

Forvarm ovnen til 180 grader og smør mini-muffinsformene.

Ha gulrøttene i en stor bolle. Ha i eggene og bland dem skikkelig med en gaffel til det blir luftig.

Ha i sukker og bland til det blir godt blandet. Ha i peanøttene og bland igjen.

I en annen bolle, bland bakepulver, mel salt og krydder. Bland dette i den store bollen - bare til det så vidt har blandet seg (ikke rør om kraftig).

Hell røren i en frysepose/brødpose og knyt tett. Klipp av en hjørne slik at du får én cm åpning. Bruk den som en bakepose og klem ut røre i formene.

Bak i ovnen i 15-18 minutter til muffinsene er gyllenbrune og en kniv som du stikker inn kommer ut helt ren.

Legg muffinsene på en rist og la dem kjøle i 10 minutter. Ta dem ut av formen og la dem bli kalde.
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar