Ingredienser
- 270 g gulrot, finrevet
- 4 stk egg
- 160 g sukker (helst rørsukker)
- 160 g peanøtter, knust og ristet i en tørr stekepanne noen minutter
- 60 g hvetemel
- 0,5 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 0,25 ts kryddermiks
Fremgangsmåte
Dette blir 24 minimuffins
Forvarm ovnen til 180 grader og smør mini-muffinsformene.
Ha gulrøttene i en stor bolle. Ha i eggene og bland dem skikkelig med en gaffel til det blir luftig.
Ha i sukker og bland til det blir godt blandet. Ha i peanøttene og bland igjen.
I en annen bolle, bland bakepulver, mel salt og krydder. Bland dette i den store bollen - bare til det så vidt har blandet seg (ikke rør om kraftig).
Hell røren i en frysepose/brødpose og knyt tett. Klipp av en hjørne slik at du får én cm åpning. Bruk den som en bakepose og klem ut røre i formene.
Bak i ovnen i 15-18 minutter til muffinsene er gyllenbrune og en kniv som du stikker inn kommer ut helt ren.
Legg muffinsene på en rist og la dem kjøle i 10 minutter. Ta dem ut av formen og la dem bli kalde.
Forvarm ovnen til 180 grader og smør mini-muffinsformene.
Ha gulrøttene i en stor bolle. Ha i eggene og bland dem skikkelig med en gaffel til det blir luftig.
Ha i sukker og bland til det blir godt blandet. Ha i peanøttene og bland igjen.
I en annen bolle, bland bakepulver, mel salt og krydder. Bland dette i den store bollen - bare til det så vidt har blandet seg (ikke rør om kraftig).
Hell røren i en frysepose/brødpose og knyt tett. Klipp av en hjørne slik at du får én cm åpning. Bruk den som en bakepose og klem ut røre i formene.
Bak i ovnen i 15-18 minutter til muffinsene er gyllenbrune og en kniv som du stikker inn kommer ut helt ren.
Legg muffinsene på en rist og la dem kjøle i 10 minutter. Ta dem ut av formen og la dem bli kalde.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar