
KAKE
Osteiskake med jordbær
Denne iskaken kommer til å bli en av dine favorittdesserter. Søt, fyldig og god. Det kjekke med iskake er at du kan lage den når du har tid til overs og la den ligge i fryseren til du får gjester. På den måten har du alltid noe godt å by på.
Ingredienser
- 0,5 pk digestive kjeks
- 100 g smør
- 3 dl kremfløte
- 1 ts vaniljesukker
- 3 stk eggeplomme
- 1,5 dl sukker
- 1 beger kremost naturell
- 3 stk eggehvite
- 4 ss jordbærsyltetøy
- BRINGEBÆRSAUS:
- 2 pk frosne bringebær
- 200 g melis
- 4 ss sitronsaft
Fremgangsmåte
1. Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør sammen med kjeksen. Trykk det utover i en springform (24 cm), med bakepapir i bunnen.
2. Du må ha 3 skåler. Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og philadelfiaost i en skål og stivpisk eggehviter i den tredje.
3. Bland alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen.
4. Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt. Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmorert i. Settes i fryseren minst 4 timer før servering. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprosessor, kjør til massen er glatt og sil den.
Server sammen med bringebærsaus eller annen dessertsaus. Noen friske bær eller hermetisk frukt smaker godt til.
Tips: Ta kaken ut ca. 15 minutter før servering. Bruk en stor kniv til å dele den opp med. Ha kniven under rennende varmt vann hver gang du skjærer i kaken. Tørk av med et papirhåndkle.
Foto: Studio Dreyer-Hensley
2. Du må ha 3 skåler. Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og philadelfiaost i en skål og stivpisk eggehviter i den tredje.
3. Bland alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen.
4. Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt. Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmorert i. Settes i fryseren minst 4 timer før servering. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprosessor, kjør til massen er glatt og sil den.
Server sammen med bringebærsaus eller annen dessertsaus. Noen friske bær eller hermetisk frukt smaker godt til.
Tips: Ta kaken ut ca. 15 minutter før servering. Bruk en stor kniv til å dele den opp med. Ha kniven under rennende varmt vann hver gang du skjærer i kaken. Tørk av med et papirhåndkle.
Foto: Studio Dreyer-Hensley
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar