mandag 18. juli 2011

Osteiskake med jordbær

KAKE

Osteiskake med jordbær

Denne iskaken kommer til å bli en av dine favorittdesserter. Søt, fyldig og god. Det kjekke med iskake er at du kan lage den når du har tid til overs og la den ligge i fryseren til du får gjester. På den måten har du alltid noe godt å by på.

Ingredienser

  • 0,5 pk digestive kjeks
  • 100 g smør
  • 3 dl kremfløte
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 stk eggeplomme
  • 1,5 dl sukker
  • 1 beger kremost naturell
  • 3 stk eggehvite
  • 4 ss jordbærsyltetøy
  • BRINGEBÆRSAUS:
  • 2 pk frosne bringebær
  • 200 g melis
  • 4 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

1. Smuldre kjeksen. Smelt smøret og rør sammen med kjeksen. Trykk det utover i en springform (24 cm), med bakepapir i bunnen.


2. Du må ha 3 skåler. Pisk fløte og vaniljesukker til krem i en skål. Rør sammen eggeplomme, sukker og philadelfiaost i en skål og stivpisk eggehviter i den tredje.


3. Bland alt forsiktig i sammen og hell det over i springformen.


4. Legg syltetøyet i kladder rundt på toppen av massen. Ta en kniv eller slikkepott og rør litt forsiktig rundt. Syltetøyet skal ikke blande seg med massen, bare bli marmorert i. Settes i fryseren minst 4 timer før servering. Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprosessor, kjør til massen er glatt og sil den.


Server sammen med bringebærsaus eller annen dessertsaus. Noen friske bær eller hermetisk frukt smaker godt til.


Tips: Ta kaken ut ca. 15 minutter før servering. Bruk en stor kniv til å dele den opp med. Ha kniven under rennende varmt vann hver gang du skjærer i kaken. Tørk av med et papirhåndkle.




Foto: Studio Dreyer-Hensley
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar