mandag 18. juli 2011

Perfekt grillspyd med kjøttboller og grønnsaker

HOVEDRETT

Perfekt grillspyd med kjøttboller og grønnsaker

Ingredienser

  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk maiskolbe
  • 2 stk sopp
  • 0,5 stk squash
  • 300 g kjøttdeig
  • 0,5 stk løk
  • 1 ts kumin
  • 1 ts korianderpulver
  • 1 fedd hvitløk
  • 0,5 ts paprikapulver
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Ha kjøttdeigen i en bolle med kumin, koriander, paprika, knust hvitløk, pepper og salt. Kna kjøttdeigen godt. Form boller som er passe store til et grillspyd.

Del opp paprika, mais, squash og sopp i biter til grillspydet. Kok opp vann. Ha alle grønnsakene i vann og la det trekke i 30-60 sekunder. Sil av.

Træ grønnsaker og kjøttboller på spydene (Bruker du trespyd er det lurt å legge dem i vann noen timer før så de ikke så lett tar fyr).

Pensle grillristen med litt olje. Grill spydene i ca 7-8 minutter, snu underveis.

Dersom du vil lage grillspydet i ovnen, kan du sette ovnen på maks og bruke grillelementet. Grill spydet i 7-8 minutter og snu det mange ganger underveis.
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar