Ingredienser
- 120 g havrekli (du kan også bruke hvetekli)
- 120 g hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 100 g uraffinert sukker
- 120 g blåbær (trenger ikke å tines om de frosne)
- 2,4 dl yoghurt naturell
- 2 ss olje (gjerne solsikkeolje)
- 1 ts vaniljeessens
- 2 stk egg, romtempererte
Fremgangsmåte
Det blir omtrent 12 muffins.
Forvarm ovnen til 180 grader. Legg muffinsformer i et muffinsbrett. (Formene i oppskriften er 7 cm i diameter og 3 cm dype).
I en stor bolle, bland sammen kli, mel, bakepulver, salt og sukker til en jevn blanding.
Ha i blåbær og bland forsiktig
I en annen bolle, bland sammen yoghurt, olje og egg. Hell denne blandingen over de tørre ingrediensene. Bland forsiktig med en slikkepott til du ikke lenger ser spor av mel. Blandingen blir klumpete, men motstå fristelsen til å blande for mye.
Hell blandingen i muffinsformene. Fyll bare opp til 3/4 av formene (du kan prøve å bruke en iskremkule med "utdytter" om du har det!).
Bak i minst 15 minutter, til de har stivnet og er gylne. Det kan ta opptil 20-25 minutter.
Server varme i romtemperatur.
Forvarm ovnen til 180 grader. Legg muffinsformer i et muffinsbrett. (Formene i oppskriften er 7 cm i diameter og 3 cm dype).
I en stor bolle, bland sammen kli, mel, bakepulver, salt og sukker til en jevn blanding.
Ha i blåbær og bland forsiktig
I en annen bolle, bland sammen yoghurt, olje og egg. Hell denne blandingen over de tørre ingrediensene. Bland forsiktig med en slikkepott til du ikke lenger ser spor av mel. Blandingen blir klumpete, men motstå fristelsen til å blande for mye.
Hell blandingen i muffinsformene. Fyll bare opp til 3/4 av formene (du kan prøve å bruke en iskremkule med "utdytter" om du har det!).
Bak i minst 15 minutter, til de har stivnet og er gylne. Det kan ta opptil 20-25 minutter.
Server varme i romtemperatur.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar