mandag 18. juli 2011

Kålstuing

TILBEHØR

Kålstuing

Dette er en enkel oppskrift på kålstuing. Stua kål passer perfekt til kjøttkaker, men kan også serveres til fisk og lam.

Ingredienser

  • 25 g smør
  • 0,5 stk kålhode, eller en hel spisskål
  • 25 g hvetemel
  • 2 dl melk
  • 1 klype muskat
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Skjær kålen i strimler (eller så små biter du vil ha).

Kok kålen mør i saltet vann. Det tar 15-20 minutter med vanlig hodekål. Spisskål tar bare 3-4 minutter.

I en tykkbundet kjele, smelt smøret. Ha i melet og pisk godt med en visp i 2-3 minutter på middels varme.

Ha i litt og litt av melken. Fortsett å piske hele tiden. La sausen få et oppkok mellom hver gang.

Ha i litt av kokevannet fra kålen til du får ønsket konsistens.

Sil av resten av kålvannet. Vend kålen inn i sausen.

Smak til med muskat - gå forsiktig fram (det blir fort for mye).

Smak til med salt og pepper.
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar