
TILBEHØR
Kålstuing
Dette er en enkel oppskrift på kålstuing. Stua kål passer perfekt til kjøttkaker, men kan også serveres til fisk og lam.
Ingredienser
- 25 g smør
- 0,5 stk kålhode, eller en hel spisskål
- 25 g hvetemel
- 2 dl melk
- 1 klype muskat
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Skjær kålen i strimler (eller så små biter du vil ha).
Kok kålen mør i saltet vann. Det tar 15-20 minutter med vanlig hodekål. Spisskål tar bare 3-4 minutter.
I en tykkbundet kjele, smelt smøret. Ha i melet og pisk godt med en visp i 2-3 minutter på middels varme.
Ha i litt og litt av melken. Fortsett å piske hele tiden. La sausen få et oppkok mellom hver gang.
Ha i litt av kokevannet fra kålen til du får ønsket konsistens.
Sil av resten av kålvannet. Vend kålen inn i sausen.
Smak til med muskat - gå forsiktig fram (det blir fort for mye).
Smak til med salt og pepper.
Kok kålen mør i saltet vann. Det tar 15-20 minutter med vanlig hodekål. Spisskål tar bare 3-4 minutter.
I en tykkbundet kjele, smelt smøret. Ha i melet og pisk godt med en visp i 2-3 minutter på middels varme.
Ha i litt og litt av melken. Fortsett å piske hele tiden. La sausen få et oppkok mellom hver gang.
Ha i litt av kokevannet fra kålen til du får ønsket konsistens.
Sil av resten av kålvannet. Vend kålen inn i sausen.
Smak til med muskat - gå forsiktig fram (det blir fort for mye).
Smak til med salt og pepper.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar