Ingredienser

- 12 stk mellomstore poteter (1 kg)
- 1 stk purre
- 3 fedd hvitløk
- 1 ts timian (kan sløyfes)
- 1,5 ts salt
- 2 krm pepper
- 2 dl kremfløte
- 0,75 dl melk
- 3 dl revet ost
Fremgangsmåte
Skrell potetene og rens og vask purren. Skjær potetene og purren i skiver med food processorens skjæreskive, eller skjær i skiver for hånd.
Legg potetene og purre lagvis i en lett smurt ildfast form. Fordel presset hvitløk, salt, pepper og eventuelt timian mellom lagene. Hell på en blanding av fløte og melk. Dryss ost på toppen. Stek ved 200 grader i 45-60 minutter. Serveres til stekt eller grillet kjøtt, eller som en egen rett med brød.
Legg potetene og purre lagvis i en lett smurt ildfast form. Fordel presset hvitløk, salt, pepper og eventuelt timian mellom lagene. Hell på en blanding av fløte og melk. Dryss ost på toppen. Stek ved 200 grader i 45-60 minutter. Serveres til stekt eller grillet kjøtt, eller som en egen rett med brød.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar