mandag 18. juli 2011

Fløtegratinerte poteter

VEGETAR

Fløtegratinerte poteter

Ingredienser

  • 12 stk mellomstore poteter (1 kg)
  • 1 stk purre
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ts timian (kan sløyfes)
  • 1,5 ts salt
  • 2 krm pepper
  • 2 dl kremfløte
  • 0,75 dl melk
  • 3 dl revet ost

Fremgangsmåte

Skrell potetene og rens og vask purren. Skjær potetene og purren i skiver med food processorens skjæreskive, eller skjær i skiver for hånd.

Legg potetene og purre lagvis i en lett smurt ildfast form. Fordel presset hvitløk, salt, pepper og eventuelt timian mellom lagene. Hell på en blanding av fløte og melk. Dryss ost på toppen. Stek ved 200 grader i 45-60 minutter. Serveres til stekt eller grillet kjøtt, eller som en egen rett med brød.
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar