mandag 18. juli 2011

Kyllingkebab med raita

HOVEDRETT

Kyllingkebab med raita

Nydelig hjemmelaget kebab av kyllingkjøttdeig og masse krydder.

Ingredienser

  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 stk løk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts garam masala
  • 1 ss hakket frisk koriander
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ss hakket frisk ingefær
  • 4 stk grønn chili
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 ss kokosmasse
  • RAITA
  • 175 ml yoghurt naturell
  • 1 stk revet slangeagurk, godt avrent (kryst gjerne i kaffefilter)
  • 1 ss hakket frisk mynte
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte

Ha løken over i en hurtigmikser sammen med koriander, hvitløk, ingefær og chilipepper å kjør det til det blir en finhakket krydderblanding.

Elt krydderblandingen sammen med garam masala, gurkemeie og kokos inn i kjøttdeigen. Sett kjølig en ½ times tid.

Lag små boller (eggstørrelse) og træ én og én på et spidd, form den deretter til en avlang pølse på spiddet. Stekes i panne med maisolje eller over grillen.

Bland alle ingrediensene til raitaen i en bolle.

Serveres med nanbrød.



Foto: Alf Börjesson



Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar