Ingredienser

- 300 g røde linser
- 7 dl vann
- 2 stk løk
- 2 ts gurkemeie
- 3 stk grønne chili, finhakket
- 2 bokser hakket tomat, silt så kun kjøttet er igjen
- 4 ss ghee eller nøytral olje
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts malt koriander
- 2 ts revet ingefær
- 1 ts malt spisskummen
- 6 stk karriblader (kan sløyfes)
- salt
Fremgangsmåte
Skyll linsene godt slik: Mål opp linser i en bolle og dekk med vann, la så linsene renne av i en sil. Gjenta dette noen ganger.
Legg så linsene i en kasserolle og dekk med vann. Gi linsene et oppkok før vannet siles vekk.
Legg linsene på nytt i en kasserolle. Hell så i oppmålt mengde vann sammen med linsene. Tilsett finhakket chili, hakket løk og gurkemeie, og kok opp.
La dette syde delvis under lokk, uten omrøring, i 30 minutter.
Tilsett tomatkjøttet og bland det inn i stuingen.
Varm opp olje/ghee i en panne og fres krydderne et par minutter på moderat varme.
Rør dette inn i linsestuingen og kok under omrøring til linsene er møre og stuingen tykk.
Smak til med nok salt (du vil trenge rikelig for å få fram smakene).
Server dhal som en rett i seg selv med yoghurt og nanbrød eller som tilbehør til kylling eller lam.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar