mandag 18. juli 2011

Dhal

VEGETAR

Dhal

Mye smak og næring for pengene.

Ingredienser

  • 300 g røde linser
  • 7 dl vann
  • 2 stk løk
  • 2 ts gurkemeie
  • 3 stk grønne chili, finhakket
  • 2 bokser hakket tomat, silt så kun kjøttet er igjen
  • 4 ss ghee eller nøytral olje
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 ts malt koriander
  • 2 ts revet ingefær
  • 1 ts malt spisskummen
  • 6 stk karriblader (kan sløyfes)
  • salt

Fremgangsmåte


Skyll linsene godt slik: Mål opp linser i en bolle og dekk med vann, la så linsene renne av i en sil. Gjenta dette noen ganger.

Legg så linsene i en kasserolle og dekk med vann. Gi linsene et oppkok før vannet siles vekk.

Legg linsene på nytt i en kasserolle. Hell så i oppmålt mengde vann sammen med linsene. Tilsett finhakket chili, hakket løk og gurkemeie, og kok opp.

La dette syde delvis under lokk, uten omrøring, i 30 minutter.

Tilsett tomatkjøttet og bland det inn i stuingen.

Varm opp olje/ghee i en panne og fres krydderne et par minutter på moderat varme.

Rør dette inn i linsestuingen og kok under omrøring til linsene er møre og stuingen tykk.

Smak til med nok salt (du vil trenge rikelig for å få fram smakene).

Server dhal som en rett i seg selv med yoghurt og nanbrød eller som tilbehør til kylling eller lam.
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar