
GRILLMAT
Grillspyd med lam og timian
Her er Clotilde Dusouliers nydelige grillspyd av lam med timian.
Ingredienser

- 600 g lammekjøtt uten ben
- 1 stk gul løk
- 2 stk små tomater
- 1 stk rød paprika
- tørket timian
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Forvarm ovnentil 200 grader (om du ikke skal grille).
Del kjøttet i 2,5 cm tykke firkanter (det skulle bli omtrent 20 biter), eller spør slakteren om å gjøre det for deg.
Skrell løken, del den i fire og del hver del i to. Separer hver bit i de naturlige lagene.
Del hver tomat i fire og fjern innmaten.
Del paprikaen i fire. Fjern det hvite. Del på langs, ca 2,5 cm biter.
Legg kjøttet i fire strimler på en ren fjel. Tre på kjøtt, løk, tomat og paprika i et likt mønster.
Ha på generøst med salt, pepper og timian.
Du kan bake dem i ovnen i 25-35 minutter. Snu dem når du er halveis.
På grillen tar det litt kortere tid, særlig om du bruker kulegrill (eller annen grill med lokk).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar