mandag 18. juli 2011

Grillspyd med lam og timian

GRILLMAT

Grillspyd med lam og timian

Her er Clotilde Dusouliers nydelige grillspyd av lam med timian.

Ingredienser

  • 600 g lammekjøtt uten ben
  • 1 stk gul løk
  • 2 stk små tomater
  • 1 stk rød paprika
  • tørket timian
  • salt og pepper

Fremgangsmåte


Forvarm ovnentil 200 grader (om du ikke skal grille).

Del kjøttet i 2,5 cm tykke firkanter (det skulle bli omtrent 20 biter), eller spør slakteren om å gjøre det for deg.

Skrell løken, del den i fire og del hver del i to. Separer hver bit i de naturlige lagene.

Del hver tomat i fire og fjern innmaten.

Del paprikaen i fire. Fjern det hvite. Del på langs, ca 2,5 cm biter.

Legg kjøttet i fire strimler på en ren fjel. Tre på kjøtt, løk, tomat og paprika i et likt mønster.

Ha på generøst med salt, pepper og timian.

Du kan bake dem i ovnen i 25-35 minutter. Snu dem når du er halveis.

På grillen tar det litt kortere tid, særlig om du bruker kulegrill (eller annen grill med lokk).


Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar