Kopiert fra Trines matblogg.
Kjeksbunnen
- ca 200 gram knuste havrekjeks (jeg brukte Bix-it)
- 50 gram mykt smør
Ostekremen
- ca 1/2 dl pasjonsfruktjuice (ca 5 pasjonsfrukter)
- ca 3/4 dl friskpresset appelsinjuice (1 appelsin)
- 300 gram kremost (naturell)
- 1 boks kremfløte (3,3 dl)
- ca 150 gram sukker
- 3 gelatinplater
Jordbærsaus og garnityr
- Jordbær
- melis
- sitronsaft
- friske bær og eventuelt pasjonsfrukt til pynt


Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innholdet med en skje. Press fruktkjøttet gjennom en sil slik at du ikke får med steinene. Press appelsinsaften ut av appelsinen og sil av eventuelt fruktkjøtt og steiner.
Kjør kremost, sukker og pasjonsfruktjuice med en mikser eller lignende, til du får en jevn masse. Varm opp appelsinjuicen nesten til kokepunktet og sett til side. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør de inn i appelsinjuicen til gelatinen er helt oppløst. Ha appelsinjuiceblandingen oppi osteblandingen og kjør den i mikseren til alt er godt blandet.

Lag jordbærsausen ved å kjøre jordbær og melis i en foodprosessor, til du får en jevn saus. Smak til med sitronsaft.
Server ostekaken sammen med jordbærsaus (alternativt bringebærsaus) og friske bær, og gjerne med halve pasjonsfrukt til pynt. Ostekaken kan fint fryses, og tines opp i kjøleskapet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar