mandag 18. juli 2011

Syrlig ostekake

Kopiert fra Trines matblogg.
Kjeksbunnen
  • ca 200 gram knuste havrekjeks (jeg brukte Bix-it)
  • 50 gram mykt smør
Ostekremen
  • ca 1/2 dl pasjonsfruktjuice (ca 5 pasjonsfrukter)
  • ca 3/4 dl friskpresset appelsinjuice (1 appelsin)
  • 300 gram kremost (naturell)
  • 1 boks kremfløte (3,3 dl)
  • ca 150 gram sukker
  • 3 gelatinplater
Jordbærsaus og garnityr
  • Jordbær
  • melis
  • sitronsaft
  • friske bær og eventuelt pasjonsfrukt til pynt
Knus havrekjeksene ved å legge de i en pose og hopp på de, eller slå løs med kjevlet eller et annet egnet slagredskap. Her har du muligheten for å få ut litt aggresjon, hvis du har noe lagret innabords. Ha kjekssmulene i en vid bolle og kna inn det myke smøret. Jeg pleier å benytte Bremyk eller meierismør. Fordel massen i bunnen av en springform. Jeg pleier å benytte kakefatet med springform fra Porsgrunn Porselen, slik at jeg slipper å balansere kakeformbunnen oppå et annet kakefat. Sett kakebunnen i kjøleskapet mens du lager ferdig ostekremen.
Legg gelatinplatene i kaldt vann i minst 5 minutter.
Del pasjonsfruktene i to og skrap ut innholdet med en skje. Press fruktkjøttet gjennom en sil slik at du ikke får med steinene. Press appelsinsaften ut av appelsinen og sil av eventuelt fruktkjøtt og steiner.
Kjør kremost, sukker og pasjonsfruktjuice med en mikser eller lignende, til du får en jevn masse. Varm opp appelsinjuicen nesten til kokepunktet og sett til side. Klem ut vannet av gelatinplatene og rør de inn i appelsinjuicen til gelatinen er helt oppløst. Ha appelsinjuiceblandingen oppi osteblandingen og kjør den i mikseren til alt er godt blandet. Pisk fløten stiv i en mikser og vend kremen forsiktig inn i osteblandingen. Hell ostekremen over kjeksbunnen og bre den forsiktig utover med slikkepotten. Sett ostekaken kjølig og la den hvile til ostekremen er stiv.
Lag jordbærsausen ved å kjøre jordbær og melis i en foodprosessor, til du får en jevn saus. Smak til med sitronsaft.
Server ostekaken sammen med jordbærsaus (alternativt bringebærsaus) og friske bær, og gjerne med halve pasjonsfrukt til pynt. Ostekaken kan fint fryses, og tines opp i kjøleskapet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar