mandag 18. juli 2011

Brun saus

SAUS/DRESSING/MARINADE

Brun saus

Ingredienser

  • 0,5 stk løk
  • 2 ss mel
  • 2 ss smør
  • 5 dl kraft
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Finhakk løken. Stek den blank i smøret på middels varme.

Ha i litt og litt av melet og rør rundt med en visp. Pass på det ikke blir noen klumper. La det steke seg nøttebrunt.

Ha i litt og litt av kraften. La det koke opp mellom hver gang og rør hele tiden med vispen.

Når du har i litt og litt er det lett å ha kontroll på konsistensen.

Dersom du bruker buljongterninger: Ha i to terninger og en halv liter vann.

Dersom du bruker flytende kraft: Ha i 3-4 spiseskjeer og en halv liter vann.

Ha eventuelt i stekesjy.

Smak til med salt og pepper

Det blir ca en halv liter saus.


Foto: Kai Nordrum
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar