Ingredienser
- 0,5 stk løk
- 2 ss mel
- 2 ss smør
- 5 dl kraft
- salt og pepper
Fremgangsmåte
Finhakk løken. Stek den blank i smøret på middels varme.
Ha i litt og litt av melet og rør rundt med en visp. Pass på det ikke blir noen klumper. La det steke seg nøttebrunt.
Ha i litt og litt av kraften. La det koke opp mellom hver gang og rør hele tiden med vispen.
Når du har i litt og litt er det lett å ha kontroll på konsistensen.
Dersom du bruker buljongterninger: Ha i to terninger og en halv liter vann.
Dersom du bruker flytende kraft: Ha i 3-4 spiseskjeer og en halv liter vann.
Ha eventuelt i stekesjy.
Smak til med salt og pepper
Det blir ca en halv liter saus.
Foto: Kai Nordrum
Ha i litt og litt av melet og rør rundt med en visp. Pass på det ikke blir noen klumper. La det steke seg nøttebrunt.
Ha i litt og litt av kraften. La det koke opp mellom hver gang og rør hele tiden med vispen.
Når du har i litt og litt er det lett å ha kontroll på konsistensen.
Dersom du bruker buljongterninger: Ha i to terninger og en halv liter vann.
Dersom du bruker flytende kraft: Ha i 3-4 spiseskjeer og en halv liter vann.
Ha eventuelt i stekesjy.
Smak til med salt og pepper
Det blir ca en halv liter saus.
Foto: Kai Nordrum
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar