Ingredienser

- 1 stk lammelår (2,5 kg)
- 2 stk sjalottløk
- 10 stk sorte oliven
- 100 g soltørkede tomater
- 80 g fetaost
- 2 ts provencekrydder
- 0,5 ts salt
- 1 ts pepper
Fremgangsmåte
Lammestek fylt med fetaost, tomater, urtekrydder - det er vel verdt å prøve. Uvante smaker for noen, men veldig populær nær middelhavsområdet.
1. Ben ut lammesteken eller kjøp en surret lammestek som du tar av nettingen på slik at den kan fylles.
2. Skjær løk, oliven, tomater og fetaost i biter. Fordel dette i lammesteken og dryss over krydder, salt og pepper.
3. Rull steken sammen og surr godt med hyssing.
4. Legg steken over i en langpanne. Stikk inn et steketermometer, men styr unna fyllet da det vil gi feil kjernetemperatur på kjøttet. Stek på 125 grader til termometeret viser ca. 70 grader for rosa og 76 grader for grå.
La steken hvile i ca. 20 minutter før oppskjæring.
Server steken med ovnsbakte eller gratinerte poteter og en tomatsalat.
Foto: Alf Børjesson
1. Ben ut lammesteken eller kjøp en surret lammestek som du tar av nettingen på slik at den kan fylles.
2. Skjær løk, oliven, tomater og fetaost i biter. Fordel dette i lammesteken og dryss over krydder, salt og pepper.
3. Rull steken sammen og surr godt med hyssing.
4. Legg steken over i en langpanne. Stikk inn et steketermometer, men styr unna fyllet da det vil gi feil kjernetemperatur på kjøttet. Stek på 125 grader til termometeret viser ca. 70 grader for rosa og 76 grader for grå.
La steken hvile i ca. 20 minutter før oppskjæring.
Server steken med ovnsbakte eller gratinerte poteter og en tomatsalat.
Foto: Alf Børjesson
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar