mandag 18. juli 2011

Brioche (loff)

BAKVERK

Brioche (loff)

Denne supre oppskriften på brioche - en fantastisk loff som lages med smør og egg.

Ingredienser

  • 525 g hvetemel
  • 250 g smør
  • 7 stk egg
  • 0,5 pk tørrgjær
  • 40 g sukker
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

Det enkleste er å bruke romtemperert smør, men det går bra med kaldt smør også - bare litt mer jobb. Skjær smøret i terninger.

Bland mel, salt, sukker og gjær i en bolle. Knekk i seks av eggene (det siste er til pensling). Kna det sammen til en deig (det virker klissete, men blir bedre etterhvert som du knar. Motstå fristelsen det er å ha i mer mel!).

Kna inn en og en smørterning.

Når deigen er glatt, dekk til og sett den til heving i 1-2 timer.

Del deigen i 16 biter. Trill boller av stykkene. Smør to brødformer. Ha 8 boller i hver brødform.

Dekk til og la etterheve i 45-60 minutter.

Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk det siste egget og pensle på toppene.

Stek i ti minutter. Senk temperaturen til 180 grader og stek i 22-25 minutter. Ha brødene ut av formen og avkjøl på rist.

Oppskriften er en liten variasjon av Marit Røttingsnes Westlies oppskrift fra boken "Elsker deig".
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar