
BAKVERK
Brioche (loff)
Denne supre oppskriften på brioche - en fantastisk loff som lages med smør og egg.
Ingredienser
- 525 g hvetemel
- 250 g smør
- 7 stk egg
- 0,5 pk tørrgjær
- 40 g sukker
- 1 ts salt
Fremgangsmåte
Det enkleste er å bruke romtemperert smør, men det går bra med kaldt smør også - bare litt mer jobb. Skjær smøret i terninger.
Bland mel, salt, sukker og gjær i en bolle. Knekk i seks av eggene (det siste er til pensling). Kna det sammen til en deig (det virker klissete, men blir bedre etterhvert som du knar. Motstå fristelsen det er å ha i mer mel!).
Kna inn en og en smørterning.
Når deigen er glatt, dekk til og sett den til heving i 1-2 timer.
Del deigen i 16 biter. Trill boller av stykkene. Smør to brødformer. Ha 8 boller i hver brødform.
Dekk til og la etterheve i 45-60 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk det siste egget og pensle på toppene.
Stek i ti minutter. Senk temperaturen til 180 grader og stek i 22-25 minutter. Ha brødene ut av formen og avkjøl på rist.
Oppskriften er en liten variasjon av Marit Røttingsnes Westlies oppskrift fra boken "Elsker deig".
Bland mel, salt, sukker og gjær i en bolle. Knekk i seks av eggene (det siste er til pensling). Kna det sammen til en deig (det virker klissete, men blir bedre etterhvert som du knar. Motstå fristelsen det er å ha i mer mel!).
Kna inn en og en smørterning.
Når deigen er glatt, dekk til og sett den til heving i 1-2 timer.
Del deigen i 16 biter. Trill boller av stykkene. Smør to brødformer. Ha 8 boller i hver brødform.
Dekk til og la etterheve i 45-60 minutter.
Forvarm ovnen til 200 grader. Pisk det siste egget og pensle på toppene.
Stek i ti minutter. Senk temperaturen til 180 grader og stek i 22-25 minutter. Ha brødene ut av formen og avkjøl på rist.
Oppskriften er en liten variasjon av Marit Røttingsnes Westlies oppskrift fra boken "Elsker deig".
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar