mandag 18. juli 2011

Onion bhajis

TILBEHØR

Onion bhajis

Verdens beste løkringer!

Ingredienser

  • 3 stk løk
  • 1 l peanøttolje eller annen nøytral olje
  • 100 g siktet kikertmel (ev annen siktet mel)
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts gurkemeie
  • 1 stk grønn chili
  • 2 ss koriander, hakket
  • 0,5 ts salt
  • vann

Fremgangsmåte

Skjær løken i tynne strimler

Fyll olje så den går ca 8 centimeter opp langs kanten i kasserollen eller sausepanna.

Varm opp oljen til 160-180 grader.


Lag bhajirøra:

Mål opp alle ingrediensene bortsett fra vannet.

Rør vannet inn med en visp litt etter litt til du har en tykk røre (omtrent slik du ville stekt sveler med).

Bland løken godt med røra. Ikke la løken ligge for lenge før du friterer dem.

Når oljen holder 160 til 180 grader (det vil frese rundt en trepinne når du stikker den nedi) tar du opp en og en klase med løk som du forsiktig legger ned i frityren (ikke friter for mye på en gang)

Friter i 2-4 minutter. Ta ut med hulsleiv eller lignende, og la løkringene renne av på kjøkkenpapir.

Salt og server med en gang.

Raita og mangochutney passer ypperlig til.
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar