mandag 18. juli 2011

Kjøttkaker

HOVEDRETT

Kjøttkaker

Kjøttkakene blir aller best om du har i muskat og ingefær.

Ingredienser

  • 3 sk brød eller loff
  • 500 g kjøttdeig
  • 1 ts ingefær
  • 0,5 ts muskat
  • 1 stk egg
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Fjern skorpene fra skivene. Legg dem i vann i noen minutter. Klem ut vannet med nevene.

Bland alle ingrediensene, altså brød, kjøttdeig, salt, pepper, muskat, ingefær og egg. Ikke bland for mye, slik at kjøttkakene blir seige.

Kjøttkakene er ferdige til å steke akkurat når de er enkle å forme.

Det letteste er å ha litt kaldt vann på hendene. Så triller man dem til baller. Ha litt vann på fjelen også, legg ballen på den våte flekken og form dem som du vil ha dem.



Bruk nok fett. Man kan steke i i bare smør eller en blanding av smør og olje (strengt tatt i bare i olje også, men det setter ikke skikkelig smak på kjøttkakene).

Begynn med middels høy varme. Når du har fine stekeskorper på begge sider kan du skru ned varmen til middels. Ha i løken (om du liker å steke den ved siden av). Stek til kjøttkakene er gjennomstekt, ca 5-6 minutter.


Foto: Erik Hannemann
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar