Samosa
Samosa kan lages på millioner av forskjellige måter, her er vår akkurat i dag, basert på kyllingkjøttdeig og en dressing laget av lett crème fraîche.
![]() | ![]() |
Ingredienser:400 g kjøttdeig av kylling 1 løk 1 ss limesaft 1 ts brunt sukker 2 ts kummin, malt Dressing:1 Boks(er) crème fraîche 10 Kvast(er) koriander, frisk 1 ss limesaft | | Framgangsmåte:Sett ovnen på 180 grader.Skrell og finhakk løk og hvitløk. Brun kjøttdeig med salt og pepper i en steikepanne med nøytral olje. Tilsett finhakket løk og hvitløk og la surre videre. Bland inn limesaft, kummin, salt, pepper. Del filodeigflak i to slik at det blir to trekanter. Pensle med en eggeplomme blandet med litt vann. Legg ca. en spiseskje med fyll på fiolodeigen og brett filodeigen rundt fyllet. Stek i forvarmet ovn på 180 grader i cirka 15 minutter (sjekk varme og tid). Framgangsmåte Dressing :Rens chilien fri fra frø.Bland sammen ingrediensene til dressingen i blender eller med stavmikser. Server samosaen gjerne så varm at du ikke klarer holde den uten serviett. |
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar