mandag 18. juli 2011

Samosa


Samosa

Samosa kan lages på millioner av forskjellige måter, her er vår akkurat i dag, basert på kyllingkjøttdeig og en dressing laget av lett crème fraîche.


Antall porsjoner   
4 porsjoner
Tidsforbruk  Inntil 60 min
Vanskelighetsgrad  Lett


Ingredienser:
1  løk
1 ss  limesaft
1 ts  brunt sukker
2 ts  kummin, malt

Dressing:
1 Boks(er)  crème fraîche
10 Kvast(er)  koriander, frisk
1 ss  limesaft

Framgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader.
Skrell og finhakk løk og hvitløk.
Brun kjøttdeig med salt og pepper i en steikepanne med nøytral olje.
Tilsett finhakket løk og hvitløk og la surre videre.
Bland inn limesaft, kummin, salt, pepper.

Del filodeigflak i to slik at det blir to trekanter. Pensle med en eggeplomme blandet med litt vann.
Legg ca. en spiseskje med fyll på fiolodeigen og brett filodeigen rundt fyllet.

Stek i forvarmet ovn på 180 grader i cirka 15 minutter (sjekk varme og tid).

Framgangsmåte Dressing :
Rens chilien fri fra frø.
Bland sammen ingrediensene til dressingen i blender eller med stavmikser.
Server samosaen gjerne så varm at du ikke klarer holde den uten serviett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar