mandag 18. juli 2011

Rosa sommerkyss

Rosa sommerkyss

Dette er en herlig og forfriskende dessert :) Mer sommerlig enn dette kan det faktisk ikke bli! Krem, bær og marengs er en perfekt kombinasjon og er deilig og friskt etter en grillmiddag :)
Jeg fikk inspirasjon til denne desserten fra Maison Mat & Vin sitt sommernummer: Sommerlykke!

Lykkelig  ble jeg da jeg tittet inn i bladet for jeg kunne føle sommersmaken av de søte kakene på tungen. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke men resultatet ble ikke helt perfekt :(
Marengsene sprakk og ble matte. Jeg tok de med til konditoriet hos Samson og fikk vite av konditor Gabriela og Elin at marengs ikke skulle stekes på 130 grader slik oppskriften tilsier. I oppskriften er det heller ikke noe sitronsyre som gjør at marengsen blir glatt og skinnende så jeg bestemte meg for å publisere en bedre oppskrift på marengs til dere her.
Nå skal det sies at hver eneste ovn er forskjellig og det kan hende at noen av deres ovner klarer å steke marengs på 130 grader uten å sprekke men det gikk ikke på min.
Saltet i marengsen gjør at eggehviten binder seg og hever seg godt i ovnen :)
Rosa sommerkyss
  • 3 eggehviter
  • 2,5 dl sukker
  • 1 ts sitronsaft
  • litt salt
  • 1 ss jordbærsaft eller pastafarge
  • 200 g jordbær i skiver
  • pisket krem
I bladet står det at oppskriften er til 8 porsjoner men tro meg dette er nok til mange flere enn det. Bare marengsen er nok til 4 store bakeplater fylt med marengs.
Slik lages marengsen:
  • Pisk eggehviten stiv.
  • Tilsett sukkeret gradvis mens du pisker eggehvitene. En teskje i gangen. Et tips fra Gabriela ( konditor fra Samson) er å legge halvparten av sukkeret på en bakeplate med bakepapir og ha dette i ovnen slik at sukkeret blir varmt. Strø det oppi litt etter litt. DA får du en mye finere marengs.
  • Ha marengsen i en sprøytepose eller sprøyteboks og sprøyt ut store rundinger. Jeg sprøytet ut hjerter også :)
  • Stek marengsen på 100 grader i 2-3 timer eller la det stå natten over.




Når marengsen er ferdig så pisker du fløtekrem med litt sukker i. I oppskriften til Maison Mat & Vin anbefaler de å ha rosevann i kremen men det synes jeg gjør alt litt jålete så jeg droppet det. Velg ut de mindre pene hjertene du sprøytet ut og legg disse opp ned på et fat. Sprøyt så litt krem oppå:

Legg en skive jordbær oppå kremen:


Velg ut de fineste hjertene du har sprøytet og legg disse pent på toppen. Har du sprøytet topper så kan det være greit å sprøyte litt krem før du legger første marengsbunn nedpå fatet slik at de fester seg og ikke sklir utover hele fatet :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar