mandag 18. juli 2011

Jordbær- og rabarbrashake

SMOOTHIES & SHAKES

Jordbær- og rabarbrashake

Ingredienser

  • 150 g rabarbra
  • 3 ss sukker
  • 0,5 dl vann
  • 150 g jordbær
  • 5 dl is vanilje
  • 3 dl melk

Fremgangsmåte

Rens og skjær rabarbraen i biter. Kok den myk med sukker og vann, i ca. 8 minutter under lokk. Avkjøl.

Rens og del jordbær i biter. Ha rabarbra, jordbær, vaniljeis og melk i en hurtigmikser. Kjør til du får en luftig shake. Tilsett eventuelt mer melk eller is, ettersom hvor tykk shaken blir. Smak til med litt sukker.

Fordel shaken i glass. Ha i en liten rabarbrastilk til å røre med.

Tips: Ferdigkokt rabarbra holder seg i kjøleskap 2-4 dager, eller du kan fryse den. Har du ikke rabarbra kan du bruke mer jordbær, eventuelt bringebær eller banan. Bruk gjerne frosne bær på vinteren.
Oppskriften er hentet fra: | Kokk:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar